Ekonomija

Vlada za Montenegro Airlines izdvaja 21 milion eura

Vlada Crne Gore izdvojila je 21 milion eura u budžetu za 2020. godinu za konsolidaciju Motnenegro Airlinesa, saopštio je ministar finansija Darko Radunović dodajući da nacionalna avio kompanija doprinosi turizmu i rastu budžetskih prihoda, da sada ima šansu da bude održiva i da moramo uložiti trud da je konsolidujemo.

“Radimo na tome da stvorimo pretpostavke da ne ulazimo Zakon o državnoj pomoći. Svjedoci smo velikog državnog protekcionizma u zadnje vrijeme i to treba saopštiti. Mislim da imamo u susjedstvu slučaj sa Croatia Airlinesom, imamo u Njemačkoj slučaj dijelom Thomasa Cooka mislim da se zvao Condor… Mislim da jednostavno moramo uvažavati značaj pojedinih kompanija koje obavljaju javni interes u privrednom smislu i doprinose budžet. Kad je u pitanju Montenegro Airlines, uz sve poprilične probleme, neposredno oni imaju prihoda cirka 70 miliona na godišnjem nivou Tamo radi malo više od četiri stotine ljudi, imamo 220 licenciranih lica. Indirektno prihod bi trebao da bude cirka 250 miliona”, rekao je on odgovarajući na pitanja novinara prilikom predstavljanja Budžeta za narednu godinu.

<<<Predstavljen Nacrt budžeta za 2020. godinu: Više novca za građane i razvojne projekte<<<

Radunović  je istakao da je Crna Gora avio destinacija, da imamo preko dva i po miliona avio putnika, a da Montenegro Airlines preveze 30 odsto od toga.

“To su sve elementi da je Montenegro Airlines došao u šansu da bude održiv kao kompanija, da nije kao što je nekad bilo. A to upućuje da moramo uložiti trud da se on konsoliduje. … Uložićemo sve da stvorimo pretpostavke da konsolidujemo Montenegro Airlines”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
slobo
Gost
slobo

Njima pare od gradana a oni i dalje gubitasi i sebi povecavaju plate,naravno nema ni otpustanja jer je 99% personala zaposleno preko veza ili politicki kadrovi

Gagi
Gost
Gagi

A koliko ce “postena”vlada izdvojiti za povecanje penzija u 2020.Gospodo iz vlade doci ce i vama muka kad-tad,samo lagano,vjerujem da cemo vas te 2020 “nagradti olovkom”na izborima.Nema vise kradje glasova i prevara sa listama,cekat cemo se lopovi.

Окле
Gost
Окле

Јако лоша инвестиција. Компанија је, благо речено, у распаду. Једини начин, да се сачува, је да уђе у групу са неком јачом, али се поставља питање, шта ће неком Монтенегроерлајнс, кад сви знају да живи од државне помоћи (пара грађана). Подржавам иницијативу, да се сачува, али не на овај начин. Једина компанија која добро послује у регион је србијанска, само… Više »

Commentator
Gost
Commentator

A kako bi bilo da prepolovite broj zaposlenih?

Bnjj
Gost
Bnjj

Glasači Dps

Iii
Gost
Iii

Nije tacno svi su iz sd_a koji je pokrenuo referendum protiv privatizacije aerodroma jer su sve njihovi glasaci tamo zaposleni

Euro
Gost
Euro

Jadna Crna Gora

Svetac
Gost
Svetac

Ovo je kao vađenje Titanika sa dnu okeana

Levoruk
Gost
Levoruk

Gospode boze koja glupost

Ćotek
Gost
Ćotek

Ovu profitabilnu firmu očuvat po cijeni života!
Flaj vit smajl 🙂

Sokolovi
Gost
Sokolovi

kompanija koje obavljaju javni interes u privrednom smislu i doprinose budžet.odje nema matematike kod MA

Stevo
Gost
Stevo

Rupa bez dna

Pjer
Gost
Pjer

A kako ljubazno osoblje imaju bog im pomoga
Samo sto te ne biju kad u avion udjes
Mrko cela do mrko cele

Blaki
Gost
Blaki

Tako i treba da aerodromi koji donose profit i to najveći ovoj državi treba zadržati u svom vlasništvu i pomoći na pravi način.
Željeznicu i neke druge resurse dati u koncesije, jer samo prave gubitke.

Bakica
Gost
Bakica

Ni jedna zeljeznica na svijetu nije rentabilna ali Mora pistojati I zato je drzava mora
pomagati.

Cgct
Gost
Cgct

Ovo je najbolja vlada nasvjet! Hejteri plačite

Send this to a friend