Ekonomija Sekretarijat za finansije i lokalne javne prihode Herceg Novi

Vlasnici nekretnina da izmire poreske dugove, inače slijedi prinudna naplata

Herceg Novi

Poreski obveznici koji posjeduju nepokretnost na teritoriji opštine Herceg Novi, a koji nisu izmirili svoje obaveze po osnovu poreza na nepokretnost, trebalo bi da to učine , kako bi izbjegli mjere prinudne naplate, saopštili su danas iz tamošnjeg Sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode.

Kako ističu, mjere prinudne naplate koje Sekretarijat za finansije i lokalne javne prihode preduzima shodno zakonu suprinudna naplata iz novčanih sredstava, novčanih i nenovčanih potraživanja poreskog obveznika, prinudna naplata iz imovine poreskog obveznika (pokretne i nepokretne), prinudna naplata iz zarada, naknada zarada i penzija i obezbjeđenje poreskog potraživanja upisom založnog prava-hipoteke na imovini poreskog dužnika.

“Blagovremenim plaćanjem poreza izbjegavaju se i dodatni troškovi prinudne naplate. O stanju svog poreskog duga poreski obveznici se mogu informisati pozivom na broj telefona 031/322-774, kao i putem mail adrese [email protected]”, navode u Sekretarijatu za finansije i lokalne javne prihode.

Send this to a friend