Ekonomija

Vlasnik Eksplorera Luka Bulatović: Gradnja nije povezana sa sječom šuma

Luka Bulatović

Gradnja ekolodževa ekološko turističkih smještajnih jedinica u NP Durmitor nema nikakve veze sa sječom šuma koja se ovih dana pominje po medijima, kazao je Pobjedi član Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Luka Bulatović, vlasnik i direktor Turističke agencije “Eksplorer”, koja je dobila tender za taj projekat.

Bulatović objašnjava da je ekolodž konstruisan i projektovan tako da mora biti uklopljen u prirodu. Kaže da je to ugostiteljski objekat namijenjen za usluživanje hrane i smještaja i isključivo je napravljen od drveta.

“Za njih nijesu potrebni temelji, za postavljanje je zabranjeno sječenje šume. Objekat je šipovan od prirodnih materijala u zemlju i isključivo je napravljen od drveta. Riječ je o privremenim objektima kojima je rok 10 godina”, objasnio je Bulatović dodajući da će jedan ekolodž imati 38 kvadrata i najviše dvije sobe, a biće postavljen na prostoru od 600 metara kvadratnih.

Kaže da se za 40 sati može razmontirati i premjestiti i negdje drugo, a priroda će ostati onakva kakva je nekad bila, takav je i objekat na Gorici, a prostor se ne skrnavi.

Bulatović naglašava da ono čime danas pojedinci po Zabljaku informišu ljude su nestine.

“Neistina je i da će biti 90 čamaca na Crnom jezeru i neistina je da će se tamo praviti luka. Za sve to potrebna je dozvola države i ona mora da kaže koliko će toga biti. Mi nemamo ništa dogovoreno, ne piše niđe u ugovoru. Ljudi se samo bave špekulacijama i neistinama i za sve koji su rekli neistinu potražiću sudski epilog jer su našu firmu ponizili, iako smo mi jedina firma koja gazduje u zaštićenim područjima”, kazao je Bulatović.

On podsjeća da je država objavila tender 15. maja prošle godine, te da su kritičari imali godinu da reaguju.

“Javnim pozivom je traženo da neko upravlja restoranom na Crnom jezeru i traženo je investiciono ulaganje od 1,45 miliona eura, postavljanje igraonice za djecu, avanturističkog parka, stijene za vještačko penjanje i ekolodža”,  kazao je Bulatović naglašavajući da je samo njegova firma ispunjavala uslove.

On objašnjava da oni još ništa nijesu počinjali da rade, te da trenutno traže najbolja idejna rješenja koja će predati glavnom gradskom arhitekti.

“Obišli smo nacionalne parkove u Hrvatskoj, Plitvice, Bled … i tamo imaju ovakvih objekata. Na Crnom jezeru bi to bili privremeni objekti koji imaju vrijeme trajanja, plan ih priznaje 10 godina. Ekolodževi su prepoznati kao visokokvalitetne smještajne jedinice i moja je zamisao da imaju kvalitet pet zvjezdica i da budu prvi takvi u regionu”, ističe Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svakodnevnica
Gost
Svakodnevnica

Pa dobro trebalo mu je 20 dana da odg, dok mu neko napise govor, pa dok ga nauci i onda dok ukapira nepoznate rijeci jos koji dan, taman na vrijeme…

Peka
Gost
Peka

“…🎶🎶🎵 da se pitam, ja bih, posjekao šume, a umjesto njih postavio od traktora gume 🎶🎵🎶…”

Meštar
Gost
Meštar

Zašto preskačete NP Biogradska gora na kojem su rađene slične malverzacije prošlih godina?

Gost
Gost
Gost

Sve je to lijepo, ali u nacionalnom parku ne bi trebalo ni pečurka da se ubere, a kamoli da se nešto gradi. Ima dosta mjesta okolo za gradnju. Pozzz

amo
Gost
amo

Bogami se dobro udomio Luka kod Zarka,pa sjecu i grade dje ni jedan mjestanin ne moze.

vzvzv
Gost
vzvzv

“Javnim pozivom je traženo da neko upravlja restoranom na Crnom jezeru i traženo je investiciono ulaganje od 1,45 miliona eura, postavljanje igraonice za djecu, avanturističkog parka, stijene za vještačko penjanje i ekolodža” A sta mislite cija je ovo bila ideja i ko je ovo izdefinisao ministarstvu/vladi , pa da to traze u investicionom programu? Tolko je sve iskorumpirano da je… Više »

Odbornik
Gost
Odbornik

Uz to sto si član Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore treba nagkasiti da si i odbornik DPS a.

Boba
Gost
Boba

Nikad cuo za ovog biznismena!?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sama se šuma posjekla, sve je jasno

komentator
Gost
komentator

“Neistina je i da će biti 90 čamaca na Crnom jezeru” – pa sve ti pise u planu investicija (u biznis planu) pa se ti sudi sa svima ako ti se isplati. Jedino ako ne fata narod na caku da ima samo 30 camaca, 30 kajaka i 30 kanua. Nisu to sve camci, samo ih je 30 🙂 Mislim da… Više »

Baka
Gost
Baka

Nije al jeste sječa šuma sa gradnjom

Dr Dzekil
Gost
Dr Dzekil

Zasto je trebalo ovoliko vremena da ovaj gospodin reaguje? Da li je i na Plitvicama i Bledu sve smjesteno na obalu jezera ili je ipak malo udaljeno?
Ima na Zabljaku dosta prostora dje sve ovo moze da se napravi, a ne da se sve trpa oko jezera. No je ovo onaj podgoricki sindrom “autom do ulaza u kafanu”

Nk987
Gost
Nk987

Cus glavni gradski arhitekta 😂 A okle gore druze

Coa
Gost
Coa

Ekolodž- stara crnogorska rijec

Guest
Gost
Guest

NE! Na Plitvicama ovoga nema, brodici koji su na jezeru koriste motor na elektricni pogon da bi cuvali jezero, a ne da sjeku drvece i postavljaju ovo.

NHM
Gost
NHM

Jes, biće u istom stanju kad se sklone, kao da će duhovi tu da budu smješteni. A to čega nema u ugovoru predstavlja poseban problem, ne samo u ovoj mutljavini od posla. I ne bih se hvalio objektom na Gorici, fino si kanalizaciju odradio da cijela Gorica svako malo nenormalno smrdi.

Nik
Gost
Nik

Svaka cast Bulatovicu….samo naprijed….
Neznam ni sto im se pravdas…..pravi to da imamo dje djecu proseta i naravno da zaradis…

nebitno
Gost
nebitno

Da budu prvi u regionu a svi ostali plitvice, Bled itd već to imaju 😁 pa što ih jednostavno ne premjestite odmah na njegovuđe, tamo nijesu u centru i ima prostora? Ali ne mora se zap.sat teritorija 🌲🌲🌲

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bulatoviću u pravu si,bio sam na Bled,ako je i 10%od toga to je perfektno.Oćemo elitni turizam,ali objekti da nam budu na nebesa a ne na zemlju.Oćemo prihode od turizma,nemože bez da jedemo korenje i pasemo travu.Gospodin Stijepović koji je pokretač svih kampanja koje ugrožavaju njegov profit to je škola SDP-a.Ni jednog ni drugog ne poznajem ali Bulatović je u pravu,ako… Više »

Brexit
Gost
Brexit

Pravilno je napisati “ne moze” elito nasa.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Brexit zamisli ja sam završio Visoku školu prije42 god.lingvisto neznaš šta napisati pa tražiš pravopisne greške.A ovom Srbinu prije tebe samo nijesam posjetio,Australiju,a on sigurno nije mrda iz Crne Gore.Da je sreće da je davno otišao iz nje!

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Vidi ti se i škola i obilazak svijeta! Ti si izašao iz sela pored Nikšića ali selo neće nikada izaći iz tebe!

....
Gost
....

А ти не знаш ни ђе је основна школаа не ђе је Блед.

Nadežda..P.
Gost
Nadežda..P.

Do ga nadje, slal vera.

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Ma neeeeee samo redovno odrzavanje sume. I dobas tamo gdje treba da se gradi a ne i ostalim djelovima nacionalnog parka. Ajde jadan pokrise usima i cuti ne sprdaj se sa tim narodom

Gorstak
Gost
Gorstak

Okle’ ti meleon ipo Lule? Dobio kredit ,bez ziranata? Oce to vama… 🤣

vjecna da je
Gost
vjecna da je

glasac i drpsa dodje iz kolasina i na goricu napravi kafanu koja mora da radi

Jovanka
Gost
Jovanka

Kakav lik…

Vaka
Gost
Vaka

A što to ne reče odmah no sad poslije 20 dana?

Timotijev brat
Gost
Timotijev brat

Turisticka organizacija iz Kolasina ladno ima da investira 1.5 milion, uz to su “jedina firma koja gazduje u zaštićenim područjima”… Biti jedini u necemu dje je konkurencija mnogo jaka, uz to imati milione – mislim da je sve sam rekao :D. Nevjerovatno kako se kod nas ‘gadjaju’ sa milionima, ko da je to 20e

Boba
Gost
Boba

Organizacija je jedno, agencija nesto sasvim drugo!

word
Gost
word

Bravo Bulatoviću, samo da se razvija Crna Gora! MEMEME

Ilinois
Gost
Ilinois

Dobra ti je zamisao, ali. . .DALJE NEĆEŠ MOĆI ! ! !

Send this to a friend