Ekonomija

Vrijeme uspješne saradnje Luke Bar i partnera iz Srbije tek dolazi

Vrijeme uspješne saradnje Luke Bar sa poslovnim partnerima iz Srbije tek dolazi, ocijenjeno je tokom jučerašnje posjete ambasadora  Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca tom preduzeću.

Izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović je, tom prilikom, kazao da su potpuno otvoreni za saradnju sa poslovnim partnerima iz Srbije, ukazavši na prirodnu, geografsku poveznost Luke Bar sa tržištem Srbije, što je potvrdio i Bingulac, ističući spremnost da posreduje u ostvarivanju svih potrebnih konkakata sa političkim i privrednim establišmentom u Srbiji.

Franović je zadovoljan trenutnim poslovnim aranžmanima, prije svega sa Fiat-om iz Kragujevca, ali smatra da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove.

Kaže da uporište za takvu tvrdnju vidi u činjenici da je u Luci Bar u poslednja četiri mjeseca učinjeno sve kako bi se stavili u funkciju svi raspoloživi lučki kapaciteti, a naročito je istakao potpunu sanaciju objekta Hladnjača.

“Takođe, on smatra i da kapaciteti Silosa za žitarice mogu biti veoma interesantni privrednicima iz Srbije, kao i Slobodna zona Luke Bar sa svim prednostima za poslovanje koje pruža. Izvršni direktor luke ukazao je sagovornicima i na problem neriješenih odnosa između željeznica Kosova i Srbije, zbog čega Luka Bar gubi veoma značajne poslove”, navodi se u saopštenju Luke Bar.

Bingulac je kazao da mu u poslu ambasadora bavljenje krupnim ekonomskim pitanjima, kakvo je i pitanje saradnje privrednih subjekata iz Srbije sa Lukom Bar, predstavlja posebno zadovoljstvo i izazov.

Saglasio se sa Franovićem da je tržište Srbije prirodno gravitaciono područje Luke Bar i izrazio nadu da će svi infrastrukturni problemi u zaleđu barske luke, koji koče potencijalno uspješne poslove, biti prevaziđeni, a na tome se već i radi.

Tom prilikom će, najavljeno je, biti organizovana, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i Privrednom komorom Srbije, prezentacija potencijala Luke Bar, kao i čitav niz poslovnih susreta i sastanaka.

U delegaciji su, osim Bingulca, bili i Radivoje Rašović, predstavnik Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba i Vesna Radojević, prvi savjetnik za konzularne poslove, a sastanku su prisustvovali i Sead Delalić, član Odbora direktora Luke Bar, Vesna Mihaljević, sekretar AD Luka Bar, Ljubo Đukanović, rukovodilac Službe marketinga i Milica Šestović, PR menadžer Luke Bar.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovan
Gost
Jovan

E ko će prebačit one stotine hiljada fiata koje će Kragujevac proizvesti u sledećih 15 godina a možda i 20. Nema tu sreće…

Send this to a friend