Ekonomija Za projekte ove godine 40.000 eura

Vuković: Glavni grad nastavlja da podržava razvoj ženskog preduzetništva

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je potpisao ugovore sa dobitnicama podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici. Riječ je o projektu koji Glavni grad realizuje već treći put kroz javni konkurs i poziv svim ženama da razvijaju svoje biznis ideje.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, gradonačelnik je kazao da je zadovoljan zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju deset novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu na nivou Glavnog grada.

“Ove godine smo za te namjene opredijelili 40.000 eura i koristim priliku da najavim isti iznos pomoći za te svrhe i u narednoj godini”, istakao je Vuković.

Dodao je da podršku ženskom preduzetništvu smatra izuzetno važnim projektom, ne samo zbog toga što je svaka vrsta pomoći u vremenu korone i finansijske krize koja prati globalnu pandemiju dobrodošla, već jer istovremeno predstavlja način da se postojeći biznisi održe, po mogućnosti prošire i dovedu do toga da se kreiraju nova radna mjesta.

“Na ovaj način ukazujemo na ukupan društveni značaj žena u Crnoj Gori, kao i na snažniju potrebu afirmacije njihovog društvenog položaja i njihovog ekonomskog osnaživanja, jer apsolutno smo sigurni da je to najbolja investicija u budućnost Crne Gore, odnosno da su žene garant svjetlije budućnosti naše države”, istakao je gradonačelnik.

On je na kraju izrazio zadovoljstvo što je kao gradonačelnik, sa saradnicima, u prilici da pomogne realizaciju tog cilja i da će Gradska uprava ostati na raspolaganju i u narednom periodu iza ovakve i druge vrste pomoći jer u tome prepoznaje širi društveni značaj.

Bojana Otašević vlasnica kompanije Mile Baci koja se bavi proizvodnjom crnogorskih sladoleda, a uskoro i proizvodnjom čokolade i čokoladnih pralina, zahvalila je Glavnom gradu na ukazanoj prilici i podršci koja je, ne samo ženama, nego generalno svim preduzetnicima, posebno u ovoj godini pandemije koronavirusa, od izuzetnog značaja.

“Pored finansijske podrške koja će sigurno u jednom dijelu pomoći unapređenju naših biznisa zahvalna sam i na nematerijalnoj podršci koju je Glavni grad spreman da pruži u cilju promocije prije svega nacionalnog proizvoda i jačanja same svijesti kod domaćeg i lokalnog stanovništva kada je u pitanju trgovina nacionalnog proizvoda”, istakla je Otašević.

Ona je naglasila da je tokom 18 godina života provedenog u Italiji imala priliku da nauči kako se na pravi način vrjednuje nacionalni proizvod, dodajući da će proizvodnja sladoleda i čokolade kojom se bavi njena kompanija dati određeni doprinos i razvoju gastro turizma koji je danas postao globalni trend.

  • Ovo su dobitnice 3. Konkursa Glavnog grada za žensko preduzetništvo:
  • Klikovac Ana – Biznis plan: Agroturizam na gazdinstvu Livadica
  • Mille Baci – Biznis plan: Proizvodnja čokolade i čokoladnih pralina
  • Radonjić Tamara – Biznis plan: РЕVOLУШН projekat
  • DigitalBee d.o.o – Biznis plan: Flourish
  • Atelje Đurđić – Biznis plan: Dizajn i proizvodnja odjeće
  • Maksimovski & co d.o.o – Biznis plan: Razvoj online prodaje i proširenje ponude na mušku kolekciju
  • Fiha d.o.o – Biznis plan: flowershopmontenegro.com (digitalizacija fizičkog objekta cvjećare Hedera
  • Jovetić Nikolina – Biznis plan: Your Montenegro-your destination partner
  • Happy paws-gooming – Biznis plan: Happy bed
  • Global Market d.o.o – Biznis plan: Unapređenje turističke ponude Glavnog grada kroz valorizaciju seoskog domaćinstva u selu Gornji crnci –Piperi.
Send this to a friend