Ekonomija Uputila otvoreno pismo Milutinu Simoviću

Vuksanović Stanković: Maraš prihoduje 250 eura svakog dana u godini, smijenite je

Draginja Vuksanović Stanković

Predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković uputila je otvoreno pismo Milutinu Simoviću da kao resorno zaduženi potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, u ime većinskog vlasnika Plantaža, pokrene inicijativu za smjenu izvršne direktorice Verice Maraš zbog, kako je kazala, nepoštovanja Zakona, vladinih mjera i neprimjereno visoke plate koju prima već više godina.

“Upućujem Vas na članove 2, 41 i 45 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koji se grubo krše od strane direktorice Maraš. Vjerujem da ćete se složiti da zakon treba da važi jednako za sve pa i za direktoricu Maraš bez obzira što je ona član, donator i aktivista DPS. Ili Vi mislite da zakon za nju ne treba da važi, samo zato što je član partije kojoj i Vi pripadate?”, kazala je Vuksanović Stanković.

Podsjeća da Maraš prima preko sedam hiljada eura, što je značajno više nego predsjednici države, Skupštine i Vlade zajedno.

“Uvjerena sam da ćete se saglasiti sa mnom da je ovakvo ponašanje krajnje neprimjereno. Kompanija Plantaže do nedavno je bila višegodišnji poreski dužnik na crnoj poreskoj listi, sada se najavljuje smanjenje zarada radnicima, bilježe loši rezultati i prodaje imovina da bi se izmirivale zakonske obaveze. Imati zaradu preko 7000 eura mjesečno sa ovakvim rezultatima ima obilježja skandala osim ako Vi ne mislite da je to u duhu solidarnosti o kojoj ste više puta govorili”, istakla je predsjednica SDP-a.

Podsjeća da skoro 80.000 građana radi za platu manju od 250 eura i oko 50.000 penzionera prima penziju ispod tog iznosa, dok direktorica Plantaža, zato što je kadar DPS-a prihoduje 100 hiljada eura ili 250 eura svakog dana u godini.

“Da li Vaše ćutanje na našu inicijativu za razrješenje gdje Maraš znači da štitite i odobravate ovako neprimjereno poslovno ponašanje?”, pitala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, ovakvi primjeri duboko su uvredljivi za desetine hiljada zaposlenih u javnom sektoru čije su zarade značajno ispod njihovog doprinosa, za zdravstvene radnike koji koji su najmanje plaćeni u regionu, policajce i prosvjetne radnike koji su uradili sve da u vanrednim okolnostima obezbijede sigurnost i prenesu znanja, ali i za privatni sektor koji ima najveće troškove po zaposlenom u regionu.

“Zbog svega navedenog još jednom Vas pozivam da inicirate razrješenje gospođe Maraš i uredite zarade u javnom sektoru i pošaljete poruku javnosti da se ovakvo ponašanje neće tolerisati. Budite uvjereni da ovo “pitanje” neće biti “zaboravljeno” dok ne bude pravedno riješeno!!!!”, poručuje predsjednica SDP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Plata od 7.000€ dirktorice Maraš je totalni bezobrazluk i provokacija…ne znam na kojoj funkciji da je i čime da se bavi u CG.
Prosto…zamislite da vam nekoga u datuma u mjesecu legne na račun 7.000€,slovima:(sedamhiljada) eura,a nakon nekih tridesetak dana još 7.000€,
to je već 14.000€:)

cetinje
Gost
cetinje

A Boga mi ste JEDNAKE i ti Draginja i ona Maras,kad su PARE u pitanju,no te finte mozes onome buzdovanu servirati.

papiric
Gost
papiric

sta si htio da kazes?

8484
Gost
8484

Nevjerovatna situacija firma koja je pozitivno poslovala za vrijeme gospodina Rajkovica, sada gospodja zbog nesposobnosti urusava firmu uvodi u gubitke i u toj situaciji prima ovoliku , neprimjereno veliku platu, gospodja bez odgovornosti a i bez srama

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Treba neko da ih preuzme pa jel lakse da ih kupi u stecaju ili kad najvise vrijede

Monte Carlo
Gost
Monte Carlo

Draginja,draga gospo,imate vi mnogo bitniji spisak za ostavke od pomenute dame. Pustite te priče o platama,to draga gospo,nije u evropejskom duhu , a pošteno govoreći miriše na lešinarenje u vremenu korona virusa. Ako ste narodni političar idite in medias res ! Ako mislite da nešto ušićarite u javnosti,prevarili ste se. Crnogorci nijesu toliko glupavi kao što mislite.

COVID 20
Gost
COVID 20

Ima li što gore od demagogije i pokušaja dobijanja političkih poema u vrijeme kada smo u nevolji i borbi za izlazak iz epidemijska krize. To nije etično,prije svega.

Toyota conora
Gost
Toyota conora

I….oće li Verica sad moć mjesec izgurat sa 3500eura,o tome nijeste razmišljali….jadna žena!!

Toyota conora
Gost
Toyota conora

Treba ispitat ko joj je omogućio ovoliku platicu….sigurno nije mogla sama sebi je dodeliti

Europa
Gost
Europa

Zamislite da ovo gospođa Draginja kaže negdje u Evropskoj uniji , svi bi se slatko smijali !

Rozaj
Gost
Rozaj

100% si u pravu Draginja, prije par godina je primala platu nesto vise od 10,000 eura

radnik
Gost
radnik

kako je moguce da prima bilo ko sa budzeta vise od precdsjednika drzave ili vlade

Razum
Gost
Razum

Pa nije ni moguće.Nije ovo sa Budžeta,nego je to kompanija koja ima sopstveni prihod sa tržišta i ne plaćaju je poreski obveznici.

Zakuni se
Gost
Zakuni se

Zasto se onda prijavila za reprogram, i zasto duguje za poreze i doprinose radnicima, i zasto im smanjuje plate ? Vjerovatno zato sto odlicno radi.

Toyota conora
Gost
Toyota conora

A čija je zemlja koja se prodaje da se izmiri porez…..afrička????

Mesija
Gost
Mesija

DPS-ovci bez stida i srama brane neodbranjivo.

Anđela
Gost
Anđela

Malo se gospodo okrenite borbi protiv kriminala i korupcije, a manite se jeftinih populističkih usklika u doba pandemije !

Europa
Gost
Europa

Tačno,ovo je populistička euforija, a Draginja udara đe je tanko,ne smije đe treba !

Radosav
Gost
Radosav

Od kad je ona dosla na celo Plantaza i njen pomocnik Djurisic firma cvjeta😂😂😂
A mrceni radnici ne primaju plate,oni jos nisu primili martovsku platu a vodjite koji je datum danas…

Bnjj
Gost
Bnjj

Puna je Cg ovakvih primjera, zato imamo plate i penzije bijedne. Ali kad izbori dođu ponovo se glasa za platu 300e i socijalu

LAUDA
Gost
LAUDA

A doktor dnevnicu 25

Toyota conora
Gost
Toyota conora

Tuče ga čak i fizikalac sa 40eura dnevnicom!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Tuce ga fizikalac ali bez radnog staza i osiguranja. Kako svi vidite radnicku dnevnicu od 40 evra kao cudo, a niko ne vidi na koliko ih osiguravaju gigantske firme. Ti ce radnici istrosenog zivota u minimalnu penziju, a doktor ce bar zdravlje sacuvati i primiti bar nesto od penzije. Mora se malo sire sve sagledavati. Inace plate ljekarima su mizerne… Više »

Realnost
Gost
Realnost

Doktor ce zdravlje sacuvati, hoce kako ne, posle 20 god stresa od ucenja a onda odgovornost na poslu.. Znate li vi koliko zive dr, pa svaki drugi pije, ne samo dr nego i druge odgovorne profesije,racunovodje…

Mitar
Gost
Mitar

Je li to neto plata?

Nkšićanin
Gost
Nkšićanin

Gospođo Vuksanović Stanković kolika je tvoja plata, jedna, druga, treća, razni odbori, približno Maraševoj. Ti nemaš pravo nikog da kritikuješ.

nahija🇲🇪
Gost
nahija🇲🇪

Malo joj daju. Kako im dobro ide od kad je ona direktor, dobro joj ne traze da nadoknadi stetu. A ne platu od 7000€. Do skoro na crnoj listi zbog ne placanja doprinosa, svaku godinu posluju sa debelim minusom. A ovamo plata kao da Google vodi.

Bajova cetinje
Gost
Bajova cetinje

Da je Direktor firme u Njemacku pa je mnogo

Maksim
Gost
Maksim

Nema to ni direktor njemačke federalne banke kako je nije stid?

Bnjj
Gost
Bnjj

Najbizarnije od svega je to što u Cg i u privatnim režimskim firmama i u državnim raspon u platama je ogroman i 10puta, to je dokaz duboko nepravednog korumpiranog društva

Neno_
Gost
Neno_

Pretpotstavljam da bi ti sad malo na njeno mjesto ili neko od tvojih?!

Cika miki
Gost
Cika miki

Sjedi djesi ni za djesi nisi, a koliko je tvoja

Vesko
Gost
Vesko

Pitanje se može dvosmisleno tumačiti

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A i demokratama treba ukinut plate u potpunosti pa neka pametuju po ulica?!

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Ona je jedna vrlo,vrlo sposobna žena..Ako niste znali vlasnici Viskija su se raspitivali za transver i nudili joj mjesto Ministrice za poljoprivredu Škocke..Ovi iz DPSa su sve to glatko odbili…A sad da je smijene zbog jednog otvorenog pisanceta..Kako da ne..

Sivonja
Gost
Sivonja

Ona je tu zna se iz kog razloga

Obren
Gost
Obren

Škocke? Nauči pravopis!

gost
Gost
gost

e tu bi se morali sloziti svi

garden
Gost
garden

Ko o cemu Draginja o postenju.

Cicko
Gost
Cicko

Mi gradjani ne znamo da li je ovo tacno. Ako jeste, onda je sramotno.

Cici-mici
Gost
Cici-mici

Znamo. Do skora joj je bila malo manje od 10.000 eurica.

Send this to a friend