Ekonomija

Wizz Air razvija 10 novih inicijativa za uštedu goriva i smanjenje ekološkog otiska

Avio-komanija Wizz Air danas je najavila deset novih inicijativa za uštedu goriva u okviru svoje konstantne posvećenosti smanjenju karbonskih emisija za dodatnih 33 odsto do 2030. godine.

Kako je saopšteno iz te kompanije, pored 25 inicijativa za uštedu goriva sprovedenih prethodnih godina, Wizz Air se fokusira i na nova rješenja, kao što su razvoj modela za procjenu nulte težine goriva, eliminisanje viška goriva zahvaljujući optimizaciji sistema planiranja letova i uvođenje preciznijih faktora učinka radi veće tačnosti predviđanja potrošnje goriva.

“Po nedavnoj analizi podataka o letovima koju je uradio Airbus, Wizz Air je lider u sektoru po redukovanoj konfiguraciji stajnog trapa za sletanje u poređenju sa drugim avio-kompanijama”, naglasili su u kompaniji.

Wizz Air je, dodaju, posvećen i razvoju flote sa najsavremenijim avionima tipa Airbus neo koji nude neprevaziđenu efikasnost goriva i odličnu aerodinamiku i opremljeni su šarklet uređajima za dodatno smanjenje trenja na krilima.

“Ponosni smo što imamo najmanju emisiju ugljen-dioksida po putnika na svaki pređeni kilometar među evropskim avio-kompanijama i posvećeni smo daljem smanjivanju svog ekološkog otiska. Svako uzletanje i sletanje je prilika da se uštedi gorivo, svaka faza leta se analizira radi dodatne optimizacije i uticaj koji to ima na karbonske emisije je značajan. Zajedno sa našom modernom flotom i maksimalnim faktorom putničkog tereta, vodimo računa da WIZZ, najzelenija avio-kompanija u Evropi, bude najbolji izbor za putnike”, izjavio je
direktor operacija Wizz Aira Hajko Holm.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
CG❤
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG❤
Gost
CG❤

Svaka cast

Send this to a friend