Ekonomija

WizzAir za CdM: Tokom marta manje letova ka Italiji zbog slabije potražnje

WizzAir

Niskobudžetni avio prevoznik WizzAir redukovaće broj letova od Podgorice do Milana tokom marta, a sve zbog slabije potražnje, tvrde u kompaniji WizzAir u izjavi za CdM. Kompanija će u periodu od 15. marta do 5. aprila od Podgorice do Milana, umjesto dva, letjeti jednom sedmično, i to nedjeljom.

Nakon što je WizzAir saopštio ovakvu odluku, oglasilo se Ministarstvo zdravlja, koje je saopštilo da se svi letovi prema Milanu i Bolonji od sjutra privremeno obustavljaju u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

<<<Zbog koronavirusa privremeno se obustavljaju letovi ka Milanu i Bolonji>>>

Najveći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, CdM-u je saopštio da je usljed smanjene potražnje za letovima za Italiju zbog pojave virusa COVID-19, promijenio raspored letjenja, što je dovelo do određenog broja otkazivanja na nekim linijama ka sjevernoj Italiji u periodu između 11. marta i 2. aprila 2020. godine, pri čemu je ukupan broj tih letova smanjen za oko 60 odsto. Uobičajeni raspored letjenja ostaje nepromijenjen nakon 2. aprila 2020. godine”, saopšteno je CdM-u iz ove kompanije.

Kako napominju u izjavi za CdM, putnici sa kartama na koje se odnose ove promjene su odmah obaviješteni i preraspoređeni na alternativne letove najranijeg mogućeg datuma, i to najmanje 14 dana prije prvobitnog datuma leta.

“Putnici koji su svoje avio-karte rezervisali direktno na sajtu wizzair.com ili preko aplikacije ove avio-kompanije će dobiti obavještenje putem imejla, u kom će im biti ponuđena nova besplatna rezervacija, vraćanje cjelokupnog novčanog iznosa ili kredit kod ove avio-kompanije za buduće letove u iznosu od 120 odsto od vrijednosti kupljene karte”, navode u kompaniji WizzAir u izjavi za CdM.

M.Dušević

Send this to a friend