Ekonomija

Za 100 dana isplaćeno 160 hiljada zarada

Ilustracija

Kroz program za subvencionisanje zarada je, nakon 100 dana od kada je počela isplata subvencija, isplaćeno 40 miliona eura, objavljeno je na Tviter nalogu Ministarstva ekonomije.

Iz resora ministra Dragice Sekulić ističu da je kroz 36.000 zahtjeva isplaćeno 160.000 zarada zaposlenima.

Vlada je, u okviru seta mjera podrške privredi i građanima, omogućila subvencionisanje zarada u maju, junu i julu, kako bi se ublažili negativni efekti epidemije virusa korona, a program za subvencionisanje julskih zarada počeo je da se realizuje 1. avgusta.

Kako je ranije saopšteno, za taj program je do kraja godine opredijeljen iznos od 18 miliona eura za zarade 25.000 zaposlenih, odnosno, za 3.5 hiljada preduzeća.

Ranije je objašnjeno da se zahtjevi za subvencije podnose elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata, uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD, ili unošenjem traženih podataka na veb stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

Shout out za ministarku i tim ministarke, a posebno za eksterne provajdere programiranja aplikacije. Zato bataliti slati političke poruke tamo gdje treba odraditi segmentiranje po šiframa djelatnosti, koje iako nedostatni, nikad očišćeni i sređeni, podaci mogu pružiti bar inicijalnu informaciju a najteže pogođenim sektorima.

Send this to a friend