Ekonomija Sporazumni raskid radnog odnosa

Za 14 radnika pljevaljske lokalne uprave isplaćeno 100.000 eura

Trideset zaposlenih lica u pljevaljskoj lokalnoj upravi zatražilo je i dobilo rješenje za odlazak sa radnog mjesta uz otpremninu, piše Dan.

U lokalnoj upravi kažu da će jedan broj radnika biti isplaćen tek naredne godine, dok je za isplatu proteklih dana potrošeno 100 hiljada eura koliko je ove godine budžetom bilo predviđeno. Usvajanjem novog budžeta biće stvoreni uslovi da se izvrši isplata i ostali radnika koji su podnijeli zahtjev da napuste radno mjesto.

“Trideset zaposlenih podnijelo je zahtjev i svima je odobreno da uz otpremninu koja ih sleduje odu sa svog radnog mjesta”, kaže Rajko Kandić, pomoćnik sekretara Sekretarijata za opštu upravu zadužen za kadrovske poslove.

On nije saopštio u kom su se iznosu kretale otpremnine po jednom zaposlenom, te da postoje razlike koje zavisi od mnogo faktora.

“Od 30 donijetih rješenja za 14 zaposlenih izvršena je isplata otpremnina”, kaže Kandić i dodaje da kada se stvore uslovi i obezbijede nova sredstva i ostalima će biti isplaćene otpremnine.

Dan nezvanično saznaje da jedan broj nekadašnjih radnika lokalne uprave, koji su dobili otpremninu imaju uslov za penziju, te da je jedan od zaposlenih povukao zahtjev za odlazak sa radnog mjesta u zamjenu za otpremninu.

Iz Demokratskog fronta upozoravaju da se na ovakav način neće smanjiti broj zaposlenih u lokalnoj upravi i da troškovi za platu neće biti manji, jer će lokalna vlast, koju čine kadrovi DPS-a, Bošnjačke stranke i SD, pohrliti da zaposle svoje partijske i stranačke aktiviste.

Inače, u Opštini Pljevlja trenutno je angažovano oko 270 radnika, što je prevelik broj za potrebe jedne lokalne uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tedi
Gost
Tedi

I sad će na njihova mjesta da prime nove glasače DPS-a. A ovi što su uzeli otpremnine ionako bi uskoro išli u penziju, ili ako su mlađi, za koju godinu će ih opet uglaviti u državnu službu. Čista pljačka.

Send this to a friend