Ekonomija

Za godinu stopa nezaposlenosti manja skoro pet odsto

Ova godina počela je sa blagim padom nezaposlenosti u Crnoj Gori.

Prema sedmičnom statističkom izvještaju Zavoda za zapošljavanje od 14. januara, registrovano je 41.229 nezaposlenih.  Stopa neazaposlenosti pala je za 0,06 odsto, sa 17,83 (31. decembra 2018.) na 17,77 odsto.

U poređenju sa 14. januarom prošle godine, skoro pet odsto niža je stopa nezaposlenosti, sa 21,98 pala je na 17,77 odsto.

Za 14 dana januara prijavljeno je 161 slobodno radno mjesto, 23 na neodređeno vrijeme, a 138 na određeno. Poslodavci su tražili najviše visokoškolce i radnike trećeg i četvrtog nivoa obrazovanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
alo
Gost
alo

Otkad su Sulju omogucili opciju DELETE u aplikaciju broj nezaposlenih stalno pada. Kako je krenulo doci ce i na nulu. A DELETE se koristi i zbog banalnih razloga, ukoliko npr. neko zakasni sa javljanjem na biro a ne donese dokaz da je lezao na intezivnu njegu ili umro

milos
Gost
milos

da se skrene pazmja na druge stvari . . . . to sto se iseljava narod iz cg …i ide u inostranstvo . . .nije briga nikoga . . . .familije se razdvajaju . . .itd . . . . .a sve cekajuci posao . . . . .i sve bit ce bolje . . . . . .i tako… Više »

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Postoji li ko da vjeruje u ovo,ovo je vrijedjanje intelegencije.

Slavko
Gost
Slavko

Svaki bot salamcar vjeruje

Nezaposlen
Gost
Nezaposlen

da se skrene malo sa Kneževića

Send this to a friend