Ekonomija

Za kanalizacioni sistem Risna i Perasta obezbijeđeno 4,58 miliona eura

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o realizaciji projekta „Vodosnadbevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali – Bokokotorski zaliv” i prihvatila Ugovor o finansiranju i projektu.

Prilikom predstavljanja Informacije, navedeno je da je Opština Kotor, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, KfW bankom i Vodacomom, nominovala ovaj projekat za donatorska sredstva u okviru trećeg poziva za projektne prijave iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Upravni odbor WBIF-a pozitivno je ocijenio projekat i odlučeno je da će iznosom od 4,58 miliona eura biti finasirana izgradnja kanalizacione mreže u Risnu i Perastu, čime će biti riješeno prioritetno pitanje prikupljanja otpadnih voda u ovim primorskim mjestima, što predstavlja prvu fazu cjelokupnog projekta, javlja Energetski portal.

Imajuću u vidu da su na ovaj način obezbijeđena sredstva samo za izgradnju jednog dijela pomenute investicione mere, planirano je da se na osnovu već dodijeljenih donatorskih sredstava i već pripremljene projektne dokumentacije, kandiduje i preostali dio projekta, kako bi se dobila finansijska sredstva u potpunom iznosu od 9,1 milion eura i na taj način zaokružio sistem, u smislu povezivanja kanalizacione mreže naselja Risna i Perasta na centralni kanalizacioni sistem Opštine Kotor i zajedničko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blaki
Gost
Blaki

Zašto opšti na Kotor malo ne okrene glavu na drugu stranu ,na Muo ,Prčanj,Stoliv ,gdje ima više stanovnika nego uPeras i Risan .
Neće jer zadnjih 50 i više godina gradonačelnici su sa strane Perasta Risna I Morinja .
Živjela “objektivna”procjena zagađenja zaliva

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Okle li je Krivokapić Ranko?

BOKI
Gost
BOKI

Perast odnosno Gospa vrijedi pola Boke Kotorske a Boka vrijedi 70% crne gore kojoj kulturološki nije nikada Boka pripadala i još uvijek ne pripada.. Muo Prcanj Stoliv jesu lijepa mjesta ali Perast je prioritet

RISAN
Gost
RISAN

Pa nisam bas siguran da Prcanj i Muo imaju tri ipo hiljade stanovnika koliko ima samo Risan..A inace svi ti gradonacelnici su mnogo uradili.za Risan,toliko da je Risan trenutno izgleda kao posle zemljotresa

Send this to a friend