Ekonomija

Za kofinansiranje devet projekata NVO izdvojeno skoro 550.000 eura

Ilustracija

Na osnovu Zakona o nevladinim organizacijama i Uredbe o postupku i načinu kofinansiranja projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije, a skladu sa Javnim konkursom za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2021. godinu, Ministarstvo je donijelo odluku o raspodjeli sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2021. godinu iznosu od 536.012,81 eura za kofinansiranje devet projekata, saopšteno je iz Ministarstva.

Projekti:

  1. „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M BASE (CSOs Montenegro – from basic services to poliy shapers – M BASE)“ u iznosu od 305,739.57 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje (CGO).
  2. „IMPORTANT – IMProvement of Reproductive Health in Serbia and Montenegro“ u iznosu od 83,407.16 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore.
  3. „Disasters do not know borders 2/Nepogode ne poznaju granice 2“ u iznosu od 52,489.92 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore.
  4. „CARES – Cross – border Actions in the Reproductive Health Sector 2/CARES – Prekogranične aktivnosti u sektoru reproduktivnog zdravlja 2“ u iznosu od 32,010.34 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore.
  5. „Održivo upravljanje šumama za sve“ u iznosu od 6,679.98 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić.
  6. „Pathways to Career Development (PCD): Preparing Albanian and Montenegrin Youth for Career Opportunities in the Tourism Sector“ u iznosu od 15,775.34 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Novi Horizont.
  7. „Equality, Respect, Rights = Social Satisfaction ili Jednakost, Poštovanje, Prava = Društveno zadovoljstvo. Akronim „ER2 = S2“ u iznosu od 15,234.60 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić.
  8. „Enhancement of competitiveness of transnational business competence centers and networks – centrikomNET/ Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža – centrikomNET HR-BA-ME552“ u iznosu od 11,300.63 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Unija poslodavaca Crne Gore
  9. „One – stop – shop service for social inclusion and youth employability“ u iznosu od 13,375.27 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Forum mladi i neformalna i neformalna edukacija (Forum MNE).

Kako navode, prema Javnom konkursu za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU za 2021. godinu koji je u toku, projekti se mogu podnijeti Ministarstvu zaključno sa 1. decembrom 2021. godine.

“Opredijeljeni iznos sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2021. godini iznosi 928.301,25 eura. Sredstva za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija ugovorenih po osnovu konkursa i programa podržanih od EU, obezbjeđuju se u iznosu od 100 odsto ugovorom utvrđenog obaveznog učešća nevladine organizacije na navedenim projektima i programima, odnosno 100 odsto sredstava traženih u zahtjevu za kofinansiranje”, zaključuju iz Ministarstva.

Send this to a friend