Ekonomija

Za modernizaciju saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju još 7,66 miliona eura

Izgradnja puta prema Cmiljači

Na području opštine Bijelo Polje uskoro počinju novi projekti modernizacije saobraćajne infrastrukture, za koje je Uprava javnih radova juče potpisala ugovore u ukupnoj vrijednosti od blizu 7,66 miliona eura.

Sredstva za realizaciju ovih projekata Vlada Crne Gore obezbijedila je u Kapitalnom budžetu, a ulaganja u razvoj sjevernog regiona i poboljšanje kvaliteta života građana su u vrhu prioriteta.

U cilju valorizacije turističkih potencijala Đalovića pećine sa okolinom, ugovorena je rekonstrukcija puta Gubavač – Bistrica i izgradnja mosta na rijeci Bistrici, u iznosu od pet miliona eura.

“Riječ je dionici od devet kilometara, koja spaja magistralni put Podgorica – Bijelo Polje sa novom pristupnom saobraćajnicom od Bistrice do manastira Podvrh, gdje se nalazi početna stanica žičare prema Đalovića pećini. Posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkoj kompaniji “Crnagoraput”, sa rokom završetka radova od 365 dana od uvođenja u posao”, saopšteno je iz Vlade.

Rožajsko preduzeće “Tofi” bilo je najpovoljniji ponuđač za rekonstrukciju blizu 4,5 kilometara puta Srđevac – Lozna – Sipanje, u vrijednosti više od 2,46 miliona eura.

“Projektom je obuhvaćeno i podizanje više od kilometra gabionskih i betonskih potpornih zidova. Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 225 dana od uvođenja na gradilište”,, navode u Vladi.

Konzorcijum “Konstruktor” Bijelo Polje dobio je posao sanacije klizišta Latinska kosa, na putu Ravna Rijeka – Jasikovac, u iznosu od blizu 193 hiljade eura.

“Klizište se nalazi na putu prema planinskom centru Cmiljača i predstavlja jedan od segmenata zahtjevne izgradnje pristupne saobraćajnice. Rok završetka radova je 70 dana od uvođenja u posao”, navode u Vladi.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

U Cg su važni putevi od čovjeka, naopaka država.

Send this to a friend