Ekonomija

Za pet mjeseci naplaćeno 56 miliona eura poreza više nego lani

Za pet mjeseci 2019. godine naplaćeno je preko 56 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine i preko 21 miliona eura više od planiranog, premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodiocima Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

“Ovo je odličan rezultat ali moramo nastaviti i intenzivirati naše djelovanje. Vidljiva je aktivnost inspekcijskih službi na terenu kao i posvećenost državnom interesu. Moramo naplatiti svaki euro državnog novca kako bismo građanima obezbijedili bolji standard i više radnih mjesta“, kazao je Marković.

Direktori tri uprave, Miomir Mugoša, Vladan Joković Alija Košuta saopštili su pozitivne rezultate rada u ovoj godini i konstatovali, svako u domenu svoje nadležnosti, aktivnosti na smanjenju sive ekonomije u različitim oblastima.

U kontekstu suzbijanja sive ekonomije i neformalnog rada pohvaljena je aktivnost i koordinacija inspekcija sa drugim državnim organima, posebno tužilaštvom i policijom.

Istaknuti su i rezultati u smanjenu poreskog duga kroz reprogram, kroz koji je do sad ukupno naplaćeno oko 50 miliona eura.

Na sastanku je posebno naglašen značaj planiranog uvođenja elektronske fiskalizacije i novih akciznih markica koji će, zajedno sa reformama koje se sprovode u poreskom i carinskom sistemu, obezbijediti moderan i efikasan sistem sa brojnim mogućnostima za smanjenje zloupotreba i bolju naplatu potraživanja od strane države.

Planirane su intenzivne aktivnosti nadležnih državnih organa u toku ljetnje turističke sezone gdje se takođe očekuje napredak u odnosu na prethodne godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Narod ćuti. Vi kako vidite.

Lipovo
Gost
Lipovo

Posstenije bi bilo da je novinar saopsstio koliko je poreza za prosslu godinu NENAPLACCENO.

Abc
Gost
Abc

Treba smanjivati poreska opterecenja, a povecavati bazu poreskih obveznika! Ukoliko se to ne desi lose se pise nasoj ekonomiji.

Send this to a friend