Ekonomija

Za povećanje plata prosvjetarima i zdravstvenim radnicima 20 miliona eura

Plate zaposlenima u prosvjeti i zdravstvu biće povećane, a za to je Nacrtom budžeta za sledeću godinu opredijeljeno oko 20 miliona eura, saznaje CdM.

Prosvjetarima će plate sljedeće godine biti povećane za devet odsto, a 2021. godine tri odsto na već uvećanu zaradu iz 2020. godine.

Vladina Komisija za ekonomsku politiku danas je razmatrala Nacrt budžeta za 2020. koji će iznositi 2,5 milijardi eura.

Ministar prosvjete Damir Šehović nedavno je izjavio da je najavljeno povećanje plata potvrda da je Vlada  potrebe prosvjetnih radnika postavila kao prioritet, a o čemu je u više navrata govorio i premijer Marković.

On je tada kazao da nijesu zanemarili ni stambene potrebe prosvjetnih radnika, te da će raditi na tome da i sredstva za stambeni fond dalje povećavaju.

Ministar je naglasio da će zarade prosvjetnim radnicima biti najveće u regionu, ne računajući članice Evropske unije Hrvatsku i Sloveniju.

Povećane će biti i zarade u zdravtsvu, što je najavio i premijer Duško Marković. Za sada nije poznato koliko će to povećanje iznositi jer tek treba da uslijede pregovori o tom pitanju.

M.Dušević

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
100%
Gost
100%

Ova priča se sad aktuelizovala jer se bliže izbori. Ne bi čudilo da im nakon izbora smanje plate. Neka budu ozbilnji radnici pa ih ne glasaju ovog puta. Veliko je to biračko tijelo i moglo bi ozbiljno da se zavrti DPS-u bez prosvetnih i medicinskih radnika. Dosta su pravili magarad od njih, ne treba sad da se prodaju za 20… Više »

Smjesak
Gost
Smjesak

Ljudi nas lijece I uce vrijeme je bilo!! Samo se nadam da ce se njihovo zainteresovanje za Taj posao povecati!!!! Da ga rade da valja super bi bilo. Ovako je sve kao na silu

Objektivno
Gost
Objektivno

Bilo je i vrijeme. Znamo da nemamo naftu, ali neka otpuste realne viškove po ministarstvima i opštinama, pa će biti dovoljno za mnoge stvari, ne samo za plate. Ode se u nekoliko zemalja EU i vidi broj službenika na 1000 stanovnika. Prosto je.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ako ima 500 imace 550 i sa tim cete u evropsku uniju…povecajte plate za duplo …i osigurajte ljude ….vise radite manje kradite i zaposljavajte one koji znaju i umiju….inace ostadoste sami da da nemate skim kafu popit….djeco bjesteeeee

Delboj
Gost
Delboj

I pomislih kad vidjeh naslov da je neko “povecanje”. Svima po 50 eura u dzep i to je to.

Rale
Gost
Rale

Blago tebi kad ti je 50 eura ništa.

Zagor
Gost
Zagor

A šta ćemo mi ostali ,poštovanje za profesiju ali ima još radnika u Cg koji rade za 250-300€.

Ekonom
Gost
Ekonom

Zagor: Povećane državne plate dovode do lančanog povećanja cijena proizvoda i plata radnika, za otprilike pola godine.

Jovana
Gost
Jovana

Pa poslije kazu da Šehovic nije najbolji ministar u Vladi. Covjek sve zavrsava, poveca plate I izbori se za 13 miliona eura koliko to povecanje kosta, izbori se najvece investicije… Svaka mu cast.

Bnjj
Gost
Bnjj

To ne opravdava što je uzeo stan, ai plate su mizerne

Bnjj
Gost
Bnjj

A u radnicima koji pune budžet i koji rade kod privatnika jesu li oni građani drugog reda

Roro
Gost
Roro

Mnogo je kume

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Za 20.000 zaposlenih 20.000.000 (jedna kuća u Porto Montenegru). Dakle, svi po 60 eura mjesečno. Hvala Vladi Crne Gore.

Komsija
Gost
Komsija

20M / 20K = 1K , znaci na godisnjem nivou imaces viska 1000e iliti 83.34e mjesecno, sto je odlicno za pocetak, pa nastavi da posmatras.

papiric is king
Gost
papiric is king

ee samo sto ce pojedini dobiti povecanje od 400-500 a drugi 10-20 eura

Komsija
Gost
Komsija

To je vec druga stvar oce li biti fer i da svima bude isto ili ce biti varijabilna skala, ali svakako je odlicno da se podsticu ovi sektori malo po malo, mozda jednog dana dostignemo normalne plate ali do tada svaki korak u tom pravcu je dobar.

Send this to a friend