Ekonomija

Za puteve u Prijestonici skoro 4,5 miliona eura

Cetinje

Prijestonica Cetinje i Vlada Crne Gore u izgradnju i rekonstrukciju  gradskih i seoskih puteva ulažu gotovo 4,5 miliona eura. Riječ je o  Vladinim i projektima iz Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu,  čija će realizacija značajno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu  na Cetinju, ali i “otvoriti” neke nove gradske cjeline, poput  prostora za akademije umjetnosti i stambenog kompleksa za zaposlene u  prosvjeti, kulturi, policiji i zdravstvu.

Izgradnja saobraćajnice kroz univerzitetski kompleks u završnoj je  fazi, a vrijednost ugovorenih radova je gotovo 190 hiljade eura.

Osim  izgradnje saobraćajnice, uređuje se i teren kompleksa. Za ovu namjenu  Vlada Crne Gore izdvojila je 1,2 miliona eura pa se očekuje da će  studenti Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore zimski  semestar započeti u novom prostoru. Tako će prostor nekadašnjeg  donjeg Oboda nakon više od deceniju ponovo oživjeti, a grad dobiti  novu i moderno uređenu cjelinu.

Radi se i na ulicima 5, 6 i 8, a u najskorije vrijeme počeće  rekonstrukcija dijela Bajove ulica, u dužini od 960 metara, za šta će  biti potrošeno oko 86 hiljada eura. Time će u potpunosti biti  realizovan tender koji se odnosio na sanaciju gradskih, lokalnih i  seoskih puteva vrijedan više od pola miliona eura.

Očekuje se skori početak radova na ulici Vojvode Boža i raskrsnici  prema ulici Sava Burića, čija je ugovorena vrijednost skoro 200  hiljada eura. Izabran je izvođač radova i riješen decenijski problem  imovinsko-pravnih odnosa, koji je onemogućavao gradnju moderne  saobraćajnice i raskrsnice.

U toku je tender za izbor izvođača radova  za rekonstrukciju ulice Aleksandra Puškina i izgradnju priključka sa
parking prostorima za naselje Gipos vrijedan 600 hiljada eura, a izabran  je i projektant za Jabučku ulicu.

U julu je započeo projekat rekonstrukcije Mojkovačke i Bajičke  ulice, koji osim gradnje novog kolovoza sa trotoarima, obuhvata i  zamjenu vodovodnih cijevi i javne rasvjete. Rekonstrukcija obuhvata  saobraćajnicu od marketa Voli do Bajičke crkve u dužini od 3,5  kilometara. Ukupna vrijednost radova je 3,2 miliona eura, a finansira ih  Vlada Crne Gore.

Prijestonica Cetinje ove godine realizovala je više od 500 hiljada  eura za sanaciju lokalnih i seoskih puteva, što sa 2018. godinom  predstavlja investiciju od 1,2 miliona ili oko 23 kilometara novih  puteva.

U toku je priprema tendera za projektovanje saobraćajnice od Ulića do  Rijeke Crnojevića, dužine devet kilometara, koji će se finansirati iz  Kapitalnog budžeta Prijestonice Cetinje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Soocijaldemokrate su donijele novu svežinu na Cetinje, a i gradonačelnik je mudar čovjet, samo istrajno, samo dosljedno!!!

Mitar
Gost
Mitar

Bravo svaka čast, neka se gradi moje lijepo Cetinje, sa putevima dolaze i radna mjesta.

Što se čini
Gost
Što se čini

Čovjek bi pomislio da napredujemo, a ono ni ovo malo naroda što ostade na CT ne živi nikako. Preživljava. Sem izuzetaka ogrezlih u kriminal i špijunažu. Koga vi zavlačite?

Cveta
Gost
Cveta

Zavlače neradnike kao tebe!

Bnjj
Gost
Bnjj

A radna mjesta

Mina
Gost
Mina

Samo neka se gradi naša divna CG !

Send this to a friend