Ekonomija

Za razvoj preduzeća i nacionalnog brenda 120.000 eura

Podrška razvoju sektora privrede, biznis zona i biznis klastera, kao i razvoju nacionalnog brenda biće i ove godine u fokusu zajedničkog projekta Ministarstva ekonomije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Za ovaj projekat je opredijeljeno 120.000 eura, a p podrazumijeva sprovođenje aktivnosti koje se odnose na: podršku razvoju i jačanju kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, tehničku podršku daljem razvoju klastera, podršku procesu strateškog planiranja razvoja jedinica lokalne samouprave, realizaciju Biznis karavana i nacionalni brend.

Generalni direktor za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić i stalna predstavnica UNDP-a za Crnu Goru Fiona Mekluni potpisali su danas sporazum o finansiranju.

„Tri direktorata u Ministarstvu ekonomije, i to Direktorat za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljane EU fondovima, Direktorat za razvoj i Direktorat za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača, opredjelili su finansijsku podršku u iznosu od 70.000 eura, dok će ukupan budžet za realizaciju projekta sa kontribucijom UNDP-a iznositi 120.000 eura“, kazao je Babić.

Prema riječima Mekluni, zadovoljna je što su se dosadašnje aktivnosti pokazale korisne za poboljšanje ukupne poslovne klime u državi, privlačenje investitora i stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje.

„To je razlog zašto smo u UNDP-u zadovoljni što aktivnosti na ovom projektu nastavljaju sa realizacijom i u 2018. godini, i to sa nekim novim inicijativama, kao što su one koje se odnose na promociju nacionalnog brenda, za koju sam sigurna da će biti jednako uspješna i efikasna kao ostale aktivnosti realizovane u prethodnim godinama“, kazala je Mekluni.

Projekat „Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori“ realizuje se u kontinuitetu već četiri godine.

Send this to a friend