Ekonomija

Za rekonstrukciju ulice u Plavu 300 hiljada eura

Plav

Uprava javnih radova donijela je danas odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju Ribarske ulice u Plavu, za koju je procijenjeno da Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta izdvoji oko 300 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz Uprave, barsko preduzeće “Putevi Bar” bilo je jedino sa dostavljenom ponudom, koju je Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda ocijenila ispravnom.

“Precizna vrijednost investicije u Ribarskoj ulici biće sastavni dio ugovora sa izabranim ponuđačem po završetku postupka javne nabavke, a njime će ujedno biti definisana dinamika i datum početka radova. Projektom je predviđena rekonstrukcija oko 550 metara ove saobraćajnice, sa postavljanjem atmosferske kanalizacije, irigacionog kolektora, elektroinstalacija, saobraćajne signalizacije i drugih pratećih elemenata, u cilju kvalitetnije putne povezanosti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”, objašnjavaju oni.

Iz Uprave javnih radova ističu da je Ribarska ulica jedna je od prometnijih na teritoriji plavske opštine, tako da su lokalna samouprava i Uprava javnih radova prepoznali značaj njene modernizacije.

“Uprava javnih radova trenutno na teritoriji Plava realizuje nekoliko kapitalnih projekata. U toku su radovi na novom trgu, u vrijednosti od pola miliona eura, a ove sedmice je počela i rekonstrukcija završne faze Prnjavorske ulice, za koju je Vlada obezbijedila blizu 400 hiljada eura. U završnoj fazi je i postupak javne nabavke za modernizaciju puta Plav – Vojno selo – Gusinje, u koju će biti investirano oko 3,5 miliona eura”, ističu oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RASIM
Gost
RASIM

IJOPET ĆEMO GLASAT NAŠEG MILA. HVALA MU ŠTO RAZVIJA NAŠ PLAV. OD KAKO SU OVI PROTERALI NAŠE SULTANE SA SVETE PLAVSKE ZEMLJE NIKO BOLJE NIJE RADIO ZA NAS NEGO MILO . EVIVA SULTANU MILU

Send this to a friend