Ekonomija

Za ski-centar Žarski Vlada izdvaja skoro 1,5 miliona eura

Vlada Crne Gore potpisala je danas ugovor o izradi tehničke dokumentacije i izgradnji infrastrukture za potrebe razvoja ski-centra Žarski u Mojkovcu. Vrijednost ugovora iznosi 1,478 miliona eura, koje će Vlada izdvojiti iz kapitalnog budžeta.

“Ugovoreni radovi obuhvataju izradu glavnog projekta ugostiteljskog objekta i parkirališta na budućem ski-centru, kao i izgradnju i opremanje ugostiteljskog objekta sa prilaznim platoima i stazom do skijašnice. Takođe, predviđeni su i radovi na instalacijama infrastrukturnih priključenja”, navode oni.

Izvođač, konzorcijum „Naš Mojkovac“ sa sjedišem u Podgorici, kojeg zastupa „Inženjering put“ Podgorica, obavezao se ugovorom da će izradu Glavnog projekta završiti u roku od tri mjeseca od dana potpisivanja ugovora, dok je za izvođenje radova rok 10 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

“Investiranje u ski centar Žarski predstavlja nastavak aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi u cilju unapređenja turističke ponude i razvoja sjevera zemlje”, ističu oni.

Send this to a friend