Ekonomija

Za stimulisanje poljoprivrede i preduzetništva opredijeljeno 110.000 eura

Sekretarijat za preduzetništvo održao je danas Info dan povodom Konkursa za dodjelu kredita za stimulisanje preduzetništva i poljoprivrede.

Korisnik kredita, kako su pojasnili, može biti srednje, malo ili mikro preduzeće iz Podgorice.

Ispred obrađivača dokumenta obratio se sekretar Sekretarijat za preduzetništvo Kemal Grbović koji je istakao da je iznos sredstava za realizaciju jednog kredita za stimulisanje preduzetništva ili poljoprivrede do 4.000 eura.

“Uslovi za vraćanje kredita obuhvataju kamatnu stopu od tri odsto, grejs period od 12 mjeseci, kao i rok otplate kredita 36 mjeseci. Napomenuću da je jedan od uslova za vraćanje kredita žirant. To je preduslov koji su banke postavile za otplatu. Krediti su namijenjeni za proizvodnju, preradu i plasman proizvoda, uslužne i zanatske djelatnosti, posebno zanati koji nedostaju, kao i za poljoprivrednu proizvodnju. Samo bih napomenuo da će se posebno cijeniti zahtjevi koji doprinose razvoju ženskog preduzetništva i biznisa mladih”, zaključio je Grbović.

Za ovu kreditnu liniju opredijeljeno je ukupno 110.000 eura, od čega je 80.000 eura predviđeno za stimulisanje poljoprivrede i 30.000 eura za stimulisanje preduzetništva.

“Zahtjevi za dodjelu kredita i potrebna dokumentaciju predaju se na šalteru Sekretarijata za preduzetništvo u ul. Vuka Karadžića br.16. Rok za podnošenje zahtjeva je 20 dana od dana objavljivanje konkursa”, saopšteno je iz Glavnog grada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SKing
Gost
SKing

A preporodicete grad sa toliko para

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

E pretrgli ste se.

Send this to a friend