Ekonomija

Za vilu mjesečna renta i do 6.000 eura

Ilustracija

Potražnja za zakupom luksuznih nekretnina u Crnoj Gori je u blagom rastu posljednjih godina, a pojedine vile izdaju se po cijeni i od 6.000 eura, saopštili su predstavnici agencija za nekretnine, piše Pobjeda.

Direktor i vlasnik podgoričke agencije Komfor nekretnine Igor Ostojić saopštio je tom listu da je potražnja za luksuznim nekretninama na istom nivou posljednjih desetak godina, sa blagim rastom tražnje u posljednje dvije-tri godine.

“Interesovanje za uzimanje u zakup vila i luksuznih stanova već godinama najviše pokazuju strani državljani koji rade u diplomatskim predstavništvima ili su zaposleni u domaćim ili stranim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori”, kazao je Ostojić, koji je specijalista za izdavanje luksuznih kuća i stanova i ima dvodecenijsko iskustvo u tom poslu.

On je naveo da se luksuzne nekretnine u Podgorici uglavnom izdaju po prosječnoj cijeni od osam do 12 eura po metru kvadratnom.

“Luksuzni stanovi se izdaju po cijeni od 1.000 do 3.000 eura, dok se luksuzne kuće rentiraju po cijeni od 2.000 do 6.000 eura na mjesečnom nivou”, precizirao je Ostojić.

On je dodao da najveća tražnja vlada za manjim vilama koje se izdaju po cijeni od 2.000 do 3.000 eura, a najatraktivnije lokacije za rentiranje luksuznih nekretnina u Podgorici su poslovno-stambeni centar Kapital plaza, naselje Gorica C i vrlo su traženi i stanovi u novijim luksuznijim zgradama u dijelu grada preko Morače.

Ostojić je naveo da luksuzni stanovi obavezno moraju imati bar jedno parking mjesto u garaži. Što se tiče luksuznih kuća, podrazumjeva se da imaju ogradu, jer klijenti zahtijevaju određeni stepen privanosti.

“Puno klijenata traži vile sa bazenom, tako da je primjetno da brojni investitori koji u posljednje vrijeme namjenski grade kuće za izdavanje, uz njih prave i bazene”, kazao je Ostojić.

Vlasnik jedne tivatske agencije za nekretnine, koji je želio da ostane anoniman, saopštio je Pobjedi da na području Boke Kotorske, odnosno Tivatske rivijere ima interesovanja prvenstveno za duži zakup vila i luksuznih stanova.

“Iz godine u godinu je veće interesovanje za zakup luksuznih nekretnina. Tako je i ove godine situacija na ovom tržištu bolja za nekoliko procenata u odnosu na prošlu godinu”, saopštio je vlasnik tivatske agencije.

Prema njegovim riječima mjesečni zakup vila na Tivatskoj rivijeri dostiže cijenu i do 2.500 eura. Radi se o vilama veličine od 150 do 180 kvadrata, sa bazenom, dobrim pogledom, koje su izgrađene od kvalitetnih materijala i opremljene svim potrebnim uređajima. Da bi dostigle tu cijenu rentiranja vile se moraju nalaziti blizu obale, u prvom ili drugom redu od mora, a mogu biti i malo izdvojene i udaljene uz neizostavan dobar pogled ka moru.

On je naveo da se luksuzni dvosobni i trosobni stanovi u novim zgradama na Tivatskoj rivijeri rentiraju po cijeni od oko 1.100 do 1.200 eura na mjesečnom nivou, te da su za zakup luksuznih nekretnina, naročito na duže vrijeme, najviše zainteresovani stranci koji su u Tivtu i okolini angažovani i rade na pojedinim projektima. Najčešće se oni nalaze na vodećim pozicijama u tim kompanijama ili na tim projektima.

Iz kompanije Luštica divelopment su Pobjedi saopštili da je trenutna potražnja za vilama i luksuznim stanovima u turističkom naselju Luštica bej veća nego prethodnih godina.

“U poređenju sa prošlogodišnjim rezultatima, ove godine je zabilježen dvocifreni rast popunjenosti i prosječnih cijena”, kazali su iz ove kompanije, ne precizirajući po kojim cijenama se izdaju vile i luksuzni stanovi u tom turističkom naselju na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Ovo nesto kao sto je miomir mugosa na Marezi iznajmljivao 6000 vilu, dok je narodu plata 250 eura? Odakle mu takve nekretnine, od plate? Hvala DPSU!

D vojin vukovic
Gost
D vojin vukovic

Trebalo je kupit jednu vilu nego ko će o tome jadu raditi.

Mark
Gost
Mark

To rentiranje je van pameti.Pa za 3-5 godina koliko rentira za vilu moze je kupiti kesom.

Pomorac
Gost
Pomorac

Zasto bi je kupio? Sledeci put ide na drugo mjesto

Podupri se
Gost
Podupri se

To je pranje para ne budi naivan..6000×30 dana 180.000 eura i placa porez na dobit 5%

Ivan
Gost
Ivan

6000 je za mjesec legendo…procitaj pa komentarisi

mitrašin
Gost
mitrašin

6000 dnevno?? Toliko ni aerodrom ne košta da se iznajmi, a ne kuća.

Send this to a friend