Ekonomija

Zakon o povraćaju imovine u Valdanosu ponovo u Skupštini

Nimanbegu je predao predlog zakona predsjedniku Skupštine

Poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu saopštio je da je predlog zakona o otklanjaju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos ponovo dostavljen Skupštini.

On je naveo da je lično predao nacrt zakona predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

“Očekujemo podršku Skupštine i poslanika za odobravanje ovog zakona kao neophodan korak za povratak imovine u uvali Valdanos. Konkretnim koracima i kontinuirano, Albanska lista nastavlja da predstavlja i unapređuje politiku i demokratske ciljeve našeg stanovništva. Uprkos nacrtu zakona, namjeravamo da na osnovu odluka Odbora za turizam i poljoprivredu preduzmemo mjere za sprovođenje ovih odobrenih zaključaka iz 2019. i 2020. godine”, kazao je Nimanbegu.

U tim zaključcima, kako je dodao, identifikovane su institucije koje bi trebalo da učestvuju u čišćenju maslinjaka i puteva.

“Takođe su definisane dužnosti Skupštine, Vlade i nadležnih ministarstava. Ovi zaključci koje je Komisija odobrila na dva sastanka su javni i trebalo bi ih primijeniti kako bi se bivšim vlasnicima pomoglo u čišćenju, revitalizaciji maslinjaka i zaštititi ga prohodnim putevima i sistemom za zaštitu od požara i navodnjavanje”, zaključio je Nimanbegu.

Send this to a friend