Ekonomija

Zakupci za tezge u Podgorici duguju dvije hiljade eura

ilustracija

Tržnice i pijace od zakupaca potražuju 2.344 eura i ova dugovanja predata su javnim izvršiteljima, saopštila je PR preduzeća Biljana Jovović. Ona kaže da su u prva tri mjeseca imali visok procenat naplate potraživanja, piše Dan.

“U pojedinačnim slučajevima, kada je to neophodno, odnosno ukoliko prethodna upozorenja i opomene koje dostavimo zakupcima ne rezultiraju naplatom, kao krajnju mjeru sprovodimo prinudnu naplatu, podnošenjem prijedloga za izvršenje kod javnog izvršitelja. Ukupna potraživanja po prijedlozima koje smo predali javnom izvršitelju, u prvom kvartalu 2019. godine iznose 2.344 eura. Imajući u vidu promet koji je ostvaren za prva tri mjeseca ove godine, radi se o malom iznosu, a ujedno se potvrđuje visok procenat naplate potraživanja. Od ovog iznosa, već je naplaćeno 344 eura, dok će ostalo biti naplaćeno u narednom periodu”, navela je Jovović.

Ona je istakla da su blagovremeno izmirili sve obaveze prema zaposlenima, poreze i doprinose državi, kao i sve obaveze prema dobavljačima.

Preduzeće Tržnice i pijace na korišćenje ima šest pijačnih objekata, a to su Tržni centar Pobrežje, zelena pijaca u Bazaru, zatim TC Forum, Stočna, Kamionska i Pijaca u Tuzima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bravo za brisanje kometara,naređeno!

Marinko
Gost
Marinko

Svako je svakome duzan kroz Podgoricu, goreg naroda na svijet nema…

Ve Li Ki
Gost
Ve Li Ki

To je za zanemarit u odnosu na to koliko duguju za autoput !

Send this to a friend