Ekonomija

Zanatska komora: Nismo potpisali nikakav Memorandum sa koalicijom Zajedno niti sa bilo kojom partijom ili pokretom

Foto: Zanatska komora Crne Gore

JU Zanatska komora Crne Gore saopštila je da nije potpisala nikakav Memorandum o razumijevanju sa Izbornom listom koalicije “Zajedno”, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) ili sa bilo kojom drugom političkom partijom ili pokretom.

<<<Bogdanović potpisao Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima zanatskih udruženja, data podrška koaliciji “Zajedno!”<<<

“Naše udruženje usmjereno je isključivo na unapređenje zanatstva, podizanje kvaliteta zanatske usluge i jačanje naših kapaciteta (u stručnom smislu), ali i odgovornosti zanatlija prema korisnicima naših usluga i društvu, u cjelini”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Ivan Vukčević, predsjednik Zanatske komore Crne Gore i Vojislav Delić, izvršni direktor Zanatske komore Crne Gore.

Ujedno, podsjećaju javnost da je JU Zanatska komora Crne Gore, nakon 12 godina od postojanja, kako su istakli, dobila prostor za rad, što im je, kako su kazali, omogućio Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma sa kojim su 1. juna 2023. godine održali produktivan sastanak u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

“Tim povodom, ministar Đurović istakao je da je prepoznat značaj zanatstva kao jedne od osnovnih pokretačkih snaga privrednog razvoja, te naglasio da očekuje da ćemo zajedničkim radom Komore i Vlade unaprijediti zakonski okvir i proširiti raspoloživu podršku zanatlijama, što će rezultirati unapređenju razvoja zanatstva u Crnoj Gori”, istakli su Vukčević i Delić.

Zato, kako su naveli, pozivaju Borisa Marđonovića da u svojim izjavama, javnim nastupima i daljem djelovanju “ne pretenduje da predstavlja sve zanatlije Crne Gore koji su samostalni u svom radu i odlučivanju”.

“Pogotovo jer nije legitiman njihov predstavnik u JU Zanatskoj komori Crne Gore, koja je u cilju zaštite i unaprjeđenja zanata i zastupanja zajedničkih interesa zanatlija osnovana prije 12 godina, u skladu sa članom 14 Zakona o zanatstvu (“Sl. list Crne Gore”, br. 54/09 i 64/09). Ponavljamo naše udruženje se bavi samo strukom a ne politikom”, zaključuju u saopštenju.

2

avatar
1000
2
0
0
 
1
Enee fLizerAda čuš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enee fLizer
Gost
Enee fLizer

Sjutra ce ti demant bit sa sve potpisom.. pa ces posle objasnjavat popovima i SS sekti zasto si to potpisao a sad demantujes!! Mislio si nece se cut..

Ada čuš
Gost
Ada čuš

Cus zanatska komora.. sve to ugasit, zabranit i nacerat da se preregistrujunu doo.. cuš frizeri zanatlije.. musko sisanje 15e a zenskonod 15 do 50.. i nidje pdv nidje racuna nidje doprinosa izrabljununse djeca od 14-18 godina toboze da uce a ovamo poapadajunsnoga od ciscenja i svega osim onog za sta su dosli da nauce.

Send this to a friend