Ekonomija

Arabelović: Odluka Vlade da rekonstrukciju puta u Mrkojevićima preusmjeri na rekonstrukciju regionalnog puta hladan tuš za mještane

Foto: MZ Mrkojevići

Vlada Crne Gore donijela je još jednu u nizu Odluka štetnih za dalji razvoj Mrkojevića. Svi napori koje su Savjet mjesne zajednice, mještani, razne organizacije i lokalna samouprava ulagali kada je riječ o razvoju Mjesne zajednice Mrkojevići, Vlada Crne Gore svojim odlukama pokušava da osujeti. Na žalost svih Mrkojevića, to radi uspješno, saopštio je predsjednik MZ Mrkojevići Senad Arabelović. 

Prema njegovim riječima, još jedan u nizu projekata čiju realizaciju Vlada Crne Gora smatra manje bitinom, je rekonstrukcija regionalnog puta R 29 kroz Mrkojeviće, iako je ovaj putni pravac od krucijalne važnosti za funkcionisanje mještana i turista koji tranzitiraju kroz našu Mjesnu zajednicu.

“Mještani Mrkojevića i lokalna uprava su rekonstrukciju Regionalnog puta R29 definisali kao prioritetni projekat za budući razvoj, za koji je državnim budžetom bilo opredijeljeno 1,5 miliona eura”, naveo je Arabelović.

Takođe, ona je kazao da je Opština Bar još u decembru 2021. godine opredijelila novac u iznosu od blizu 667.000,00 eura, za eksproprijaciju Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

“Na sve ove činjenice Vlada Crne Gore odgovara tako što gore navedena sredstva za rekonstrukciju puta u Mrkojevićima, preusmjerava na rekonstrukciju regionalnog puta Bioče-Mateševo-Kolašin”, ističe Arabelović.

On je poručio da Savjet Mjesne zajednice Mrkojevići, kao i svi mještani Mrkojevića, izražavaju razočaranje Odlukom Vlade Crne Gore da prinudno zaustavi razvoj naše mjesne zajednice kada je realizacija ovog prioritetnog projekta u pitanju.

“Zbog svega navedenog, Savjet mjesne zajednice Mrkojevići će u narednom periodu zauzeti jasan stav i razmotriti buduće pravce i korake djelovanja, a javnost će biti blagovremeno obaviještena”, zaključio je predsjednik MZ Mrkojevići, Senad Arabelović.

 

Send this to a friend