Ekonomija

Završena adaptacija kanalizacione mreže na Jazu

Sekreterijat za investicije Opštine Budva završio je radove na kanalizacionoj mreži na Jazu, kao i na asfaltiranju ulice na ovoj dionici, a uskoro se očekuje i puštanje u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“Jedan od glavnih uzroka zagađenja na području plaže Jaz je nekontrolisano ispuštanje otpadnih voda iz fekalnih septičkih jama usled većih padavina kao i nesnosni smrad tokom ljetnje sezone, ovo je ujedno i bio uzrok velikog broja prijava od strane turista i mještana ovog područja. U cilju rešavanja višegodišnjeg problema Opština Budva je objavila tender za adaptaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Jaz i pripadajuće kanalizacione mreže u vrijednosti od 120.000 eura, nakon čega su izabrani izvođač radova i nadzor na predmetnom objektu”, istakao je sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, dodajući da je 31. maja ove godine, izvođač uveden u posao sanacije objekta.

Zajedno sa investitorom, izvođačem i nadzorom izvršen je detaljan pregled objekta i sagledano je postojeće stanje.

“Završeni su radovi na opravci šahti kanalizacione mreže i dodate kanalizacione cijevi za buduće priključke. Na zahtjev mještana, od strane nadzora dat je predlog da se i preostali dio naselja poveže na kanalizacionu mrežu. Vrijednost izvedenih radova na kanalizacionoj mreži iznosi 30.500, eura. Nakon završetka radova na kanalizacionoj mreži pristupilo se asfaltiranju ulice na predmetnoj dionici u vrijednosti od 70.000 eura. Trenutno se izvode radovi na sanaciji samog postrojenja – remont postojećih pumpi i nabavka potrebnih djelova”, navodi on.

Rok za završetak svih radova definisan tenderskom dokumentacijom iznosi 60 radnih dana, a dinamičkim planom radova završetak radova predviđen je 31. jula ove godine.

“Po završetku svih radova neophodan je probni rad postrojenja i tehnički prijem objekta”, zaključio je sekretar Sekretarija za investicije.

Pogledajte kakvo je stanje bilo na terenu prije i poslije završetka kanalizacione mreže.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Kakvo uništavanje jednog prirodnog dragulja, asfaltirano do same plaže drugačije nije moglo, pravo ruglo. Odraz nekulture. Bila je to nekad lijepa plaža zaludu.

Send this to a friend