Ekonomija

Zbog cijena goriva USSCG traži hitnu sjednicu Socijalnog savjeta

Ilustracija

Zbog nedavnog poskupljenja svih vrsta goriva UNija slobodnih sindikata pozvala je ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića da sazove hitnu sjednicu Socijalnog savjeta.

“Najnovije u nizu poskupljenja cijene naftnih derivata izazvalo je dodatno urušavanje životnog standarda i ogroman revolt građana. Dok zarade zaposlenih od 2005. godine miruju (obračunska vrijednost koeficijenta se u tom periodu povećala za svega pet eura), cijene životnih namirnica, prevoza i drugih roba i usluga drastično su rasle, što je većinu naših sugrađana već odavno dovelo ispod ruba egzistencije. Zbog toga nam nije jasno zašto Vlada Crne Gore u trenutku kada veliki broj naših porodica zbog niskih zarada i skupoće života jedva sastavlja kraj sa krajem dozvoljava da cijena goriva bude među najskupljim u Evropi”, naveli su u USSCG-u.

Ističu da je zaista je neshvatljivo ali i neprihvatljivo da građani koji su sa zaradama i životnim standardom pri samom dnu ljestvice životnog standarda u Evropi plaćaju najskuplju cijenu goriva.

“Zbog navedenih razloga obraćamo vam se sa zahtjevom da zakažete hitnu sjednicu Socijalnog savjeta, uz prisustvo predstavnika resornog ministarstva, na kojoj će se analizirati Uredba o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata”, zaključili su u USSCG-u.

Send this to a friend