Ekonomija

Zbog šoping mola rušiće se zgrada Beka

Zgrada Beko (Foto: Forum CdM)

Nekadašnja robna kuća Beko u centru grada planirana je za rušenje, a na njenom mjestu biće sagrađen šoping mol za šta su već počele pripreme. Ovaj objekat, u okviru kojeg danas posluje desetak firmi, izgrađen je 1968. godine, i nalazi se u zahvatu DUP-a Nova varoš.

Belgijska Besiks grupa, koja je suinvestitor projekta Luštica bej, zainteresovana je za izgradnju šoping mola u centru grada što su saopštili i na nedavno održanom sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem.  Zbog toga je Glavni grad pozvao deset vlasnika lokala ispod Beka na razgovor kako bi utvrdili da li su zainteresovani za pregovore sa budućim investitorom.

Vlasnici su se sa tim složili i Časlavu Vešoviću, zamjeniku gradonačlnika, saopštili da će imati svoje uslove. Oni pristaju na pregovore, a njihov zahtjev, da dobiju poslovne prostore u novoizgrađenom šoping molu, piše Dan.

Vlasnik dva lokala ispod Beka Zoran Dajković među prvima je otvorio radnje.

“Objekat postoji od 1968. godine i bio je jedno vrijeme ruina. Mi smo iz dva navrata ulagali oko 50.000 eura da bismo uradili kanalizaciju. Stanje je jako loše. Najveći vlasnik među nama, Ražnatović, koji ima 4.000 kvadrata, imao je problema sa strujom. Robna kuća Beko je inače bila planirana kao privremeni objekat. Zvali su nas iz Glavnog grada i bili smo na sastanku sa Časlavom Vešovićem. Razgovor je bio korektan i rečeno je da će sa svima pojedinačno razgovarati. Svako neka traži koliko smatra da treba. Tražićemo poslovne prostore u novom tržnom centru. Saopštili su nam da Glavni grad ima interesenata da grade tržni centar, pa su htjeli da čuju i naše mišljenje, i da li pristajemo da se ovaj objekat ruši”, kaže Dajković.

Vlasnik lokala Dušan Šoć potvrdio je da je prisustvovao pregovorima gdje su saopštili da su spremni da razgovaraju sa budućim investitorom. Ništa dalje, kako je rekao Šoć, nije precizirano.

“Mi smo saopštili da smo voljni da stupimo u razgovore sa ljudima koji su zainteresovani da grade tržni centar. Bili smo kod zamjenika gradonačelnika Časlava Vešovića i objasnili sve kako bismo mi i šta. Maltene Glavni grad je tu samo posrednik, da vide da li smo raspoloženi za pregovore, a kada će to početi ne znamo. Investitor želi da bude siguran da svi prihvatamo, da ne ulazi u priču ako se ijedan vlasnik buni. Ovo je naše vlasništvo i dovoljno je da jedan kaže da neće i to je to, ne može da se radi. Koliko sam upoznat svi smo za to da se gradi tržni centar. Ovdje sam od 1968. godine, a lokal sam kupio od zagrebačke Astre”, kazao je Šoć.

Šoć je rekao da će investitoru saopštiti svoje uslove, odnosno da žele da im se dodijele poslovni prostori, jer niko od njih ne želi u novcu da im bude nadoknađeno rušenje.

Objekat nekadašnje robne kuće Beko u centru grada je nasleđe arhetekture iz vremena socijalizma, izgrađen je 1968. godine na osnovu projekta arhitekte Boža Milića. Kako kaže Andrija Markuš, arhitekta, trend je da se trgovački centri izmiještaju iz centra grada, a ne grade u centru, kako to planiraju u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sogo M
Gost
Sogo M

Nece valjda tu poperit nesto dugacko i visoko sa velikom garazom i da se napravi velja guzva da se ne moze proc od kola to bi bilo grdje no sto je sad…

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Marko imaš poklon od mene zbog ovoga za bioskop. 😂😂😂😂😂😂👍

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Marko vratiće ti plakat ispred beka da gledaš filmove 👍😂

Katarina
Gost
Katarina

Cojke potpuno si u pravu za Staru varos,ona je potpuno devastirana , izgubila svoju dusu

Tomo
Gost
Tomo

Misli li ko na parkinge i garaze koje nedostaju centru

Marko
Gost
Marko

Mogu li kako da se vrate one plakate za bioskop sto su ispred bile?

vjecna da je
Gost
vjecna da je

odlicno nekao otkupe i one zlatarske radnje iza beka i ona 2 parkinga i neka se spoje sa robnom kucom podgoricankom i naprave u centar vrhunski trzni centar sa ogromnom garazom da zivne centar grada

1987
Gost
1987

ne ide soping mol nikako tu. dje se nezavisna CG slavila da se digne soping mol. Bolje trg prosiriti, postaviti neki spomenik ili neka drzavna zgrada. Rekao bih katedrala ne bi lose izgledala tu ali i toga ima previse i nikakve koristi od toga. Neki muzej ili tako nesto. Ako bude staklena zgrada bice onda gore od ovoga sad

Cojke
Gost
Cojke

Nadam se da će uskoro i podgoričanku srušit. To je napokon u njihovom vlasništvu, a i zgrada je kao da je montažna, neće mnogo trebat da je obale a dobro će leć neki hotel tu.

Cojke
Gost
Cojke

Podgorici treba šoping mol u centru grada iz jednog prostog razloga. Balkanski mentalitet. Centar grada nam odumire zbog City kvarta i Delta city-ja. A kako naš narod ide u dnevne izlaske i provod tamo đe su najbolji i najskuplji butici i kafići tako svi idu u pomenuti City kvart. Treba stavit tržni centar u centar grada i eventualno bioskop, jer… Više »

Loky
Gost
Loky

Zasto se u nasem glavnom gradu ne posadi vise drveca, ne bude vise zelenila? Ok, ako treba da se rusi stara zgrada Beka neka se srusi nije problem, ali neka barem buduca zgrada bude vizuelno uklopljena u okolinu. Zasto se uvijek stavlja akcenat na beton i zasto barem malo osjecaja nemaju nasi gravni arhitekti kada projektuju i dozvoljavaju da se… Više »

Cojke
Gost
Cojke

Zato što naš narod nije briga za zelenilo. Da naprave i taj, još jedan, park i on bi bio poluprazan, ako ne i prazan kao većina parkova. Kod nas parkovi služe da samo prepriječiš put kada neđe ideš a da usput uvatiš i malo ladovine. Svi bi da se grade parkovi a ne zgrade a niko ih ne posjećuje. Kako… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

E vidite, ja bih, ako je u pitanju ona zgrada gdje je poslovnica Telenora, tu zgradu srušio i Trg nezavisnosti bi produžio u pravcu ona 2 solitera! A šopinzi, kafići i ostalo bi bili smješteni po obodima već postojećih zgrada oko zgrade Beko koja se ruši. Dakle, Trg bi se povećao i to bi, kada bi se realizovalo izgledalo fantastično.… Više »

Pgtg
Gost
Pgtg

Nosta izmislio nisi 😀 tako je svuda dje normalno

Komsija
Gost
Komsija

Davno je bio jedan plan da se zgrada beka i one par kucica u zlatarskoj sruse i napravi velika zelena povrsina koja je bila sastavni dio trga, a onaj parking iza da se preseli u podzemni tj da se atomsko skloniste modifikuje i prebaci u parking. Ali nista od toga… Mada ako je plan shopping moll-a dobar da bude nekako… Više »

prekomorački
Gost
prekomorački

nadam se da ce sprijecit ovaj potez. dje soping mol u centar grada? pa to nema nidje. dovoljna nam je jedna delta. nek ne diraju dok ne smisle sto ce. ali soping mol ne!

Pravnik
Gost
Pravnik

Jesu li u ovoj zgradi TV Vijesti, Gradska Knjižara i poslovnica Telenora?

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

I ja ću jedan kupiti neka stoji blizu beka sam rođen. 👍

POJK
Gost
POJK

Pored Stare varoši, trebao je da ostane i centar iz socijalističke epohe da pokazujemo budućim turistima kako se nekada živjelo. Ili je možda trebalo porušiti i Staru varoš, za radi privatnih investitora. Možda i da porušimo stari grad u Kotoru, stari grad u Budvi i sve što je staro ili da zatremo samo ovo što je ostalo iz socijalističke omražene… Više »

Cojke
Gost
Cojke

Zar stvarno misliš da Staru varoš ne treba porušiti? Zar stvarno misliš da je Stara Varoš ona ista Stara varoš od prije 30 i više godina? Stara Varoš je jedno ruglo u kojem je odavno dozvoljeno privatnim investitorima da rade i grade što hoće. Da se ja što pitam, mimo džamija i tvrđave, sravnio bih je sa zemljom. Ulice bih… Više »

Sale
Gost
Sale

Tako je , od stare varosi nista nije ostalo.Sve je promijenjeno zahvaljujuci starivarosanima

Aaaa
Gost
Aaaa

Treba da se porusi Beko, to nije sporno, ali shoping mall? Nije im isplativo, ali najljepse bi bilo da se prosiri trg duplo, skroz do ona dva solitera odvratna…

Cikotaaaa
Gost
Cikotaaaa

odvratnije solitere u zivotu nisam vidio. Moze se horor film u onim soliterima snimati

Cojke
Gost
Cojke

Da, soliteri su ružni, ali je i to jer ih niko ne održava. Opet naš narod (kao u svakom mom komentaru ođe), prepravljao je svako svoj stan kako je htio, zatvarao prozore i terase, a zgradu niko nije prekrečio godinama. Inače su to dva neobična i na svoj način lijepa solitera. Split ima ista takva dva. Kod njih su skoro… Više »

Tito Is Ours
Gost
Tito Is Ours

Bez brige, sagradićemo još ljepši i još stariji “Beko”.

Cojke
Gost
Cojke

Genije xD

Lutalica
Gost
Lutalica

Sto god da urade bice super samo da ne dignu kakav staklarnik mada me je strah da ce tako i bit.

Elllccc9696
Gost
Elllccc9696

Dako bude neki lokal sa terasom kao terminal da podgoricke sminke imaju jos jedno mjesto dje mogu da ispijaju dojc

Cojke
Gost
Cojke

I ti sa njima? 😀

Gojko
Gost
Gojko

Najseljačkiji mogući potez. Gdje ste vidjeli šoping mall u srcu grada?

Shade
Gost
Shade

Eno ti ga u tvoj omiljeni Beograd, na kraju Knez Mihajlove, medju svim onim starim zgradama, uglavljena ogromna staklena gradjevina – trzni centar Rajiceva.

lele
Gost
lele

Možda samo Milano, Rim… Ajde ne lupaj

Bekament
Gost
Bekament

uvijek sam se pitao kad ce se to ruglo od zgrade srusiti. Treba i sve ono iza Beka srusiti

Marko
Gost
Marko

Bravo gradonačelniku koji se sjetio, centru treba jedan veliki tržni centar da oživi i blista centar grada.. Bravo Ivane i ekipo, od sada glasam za vas..

POJK
Gost
POJK

Ne gurbetaj se. Pa i do sada si glasao i pravio se pametan sa ovakvim komentarima ti i tebi slični koji samo štete DPS kad vide ostali ko ih i na koji način podržava. Bolji je jedan pametan neprijatelj, nego stotinu glupih prijatelja đe ima zdravog razuma. A đe nema sve se na kraju završi tragično.

Gost
Gost
Gost

Novo je novo dobri i pošteni prijatelji moji. Neka bude velje šoping mol sav u staklu od 25 spratova kao što je prijatelj Čatko napis’o.

081
Gost
081

Treba ulagati u centar, ali ta ce zgrada da odskace od ostalih dosta je starih objekata kroz centar. Mogli bi malo i hercegovacku ul.sredit

vesko
Gost
vesko

E da je srece pa da svi objekti iznad atomskig budu obuhvaceni novom gradnjom i da se napravi podzemna garaza sa najmanje dva nivoa

Marko
Gost
Marko

Zao mi je zbog Ćenta…

Vrijeme je
Gost
Vrijeme je

Ja ne mogu da verujem da se ovoliko čekalo na ovaj korak. Bravo vrijeme je više bilo

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Samo treba usloviti velikom podzemnom garazom koja bi bila pristupacna sto sirem krugu ljudi….i da se rijesi problem parkiranja ….sve jednim poslom

Mislim
Gost
Mislim

Siti kvart vole primorcani , Niksicani , manje vise ostali sjevernjaci i muslimani sa konika. Pravi Podgoricanin voli centar i do nazad 10 godina sva bitna i nebitna zbivanja su bila u centar grada. Taman neka nastave ovi koje sam pomenuo da idu u siti kvart tamo im je strasno.

NNT
Gost
NNT

Nemoj mnogo razmišljati drug, da te zamolim. Vidiš da ti škodi.

Mirko
Gost
Mirko

Misli. Misli. S.. t. j….

Dado
Gost
Dado

Krajnje je vrijeme da se otvori ZOLOSKI vrt.Pa da vidimo ko ce bit direktor.A jos ako budu zaposljavali veci broj nema frke.

Nenad
Gost
Nenad

Obezbijediti ogroman besplatan parking i centar ce biti vracen..pa ko voli u deltu neka ide

POJK
Gost
POJK

Trebalo je nešto i renovirati a ne sve porušiti kako bi nas barem još tridesetak godina nešto podsjećalo na bezbrižno djetinjstvo. A onda neka ruše drugi mlađi ako im ne poruše “gvozdene ptice”.

Providno
Gost
Providno

To je privatno vlasnistvo, ne mozes ocekivati od nekoga ko gleda svoj privatni intres da razmislja o tvojoj nostalgiji.

POJK
Gost
POJK

A da mu ga ćaća nije zaradio. I nije nostalgija nego ne treba zatirati sve što je rađeno u jednoj epohi što su stvarali svi a kasnije se dočepali samo pojedini. Lako li centar grada postade privatni interes. A i ne čudi me kad imaš ovoliko lajkova i kad se brzo sve zaboravlja.

Čatko
Gost
Čatko

To će biti novi velje šoping mol u centar Glavnog grada Titograda sav u staklu od 25 spratova! Jedinstven na čitavoj planeti Zemlji!
🌍🌎🌏🤓👌👍

Region
Gost
Region

Sve srušiše, ali sve, sramota

Chu
Gost
Chu

Ne zivi u proslosti

Providno
Gost
Providno

Ti ga otkupi pa ga konzerviraj i radi sa njim sto te volja!

zzzz
Gost
zzzz

Zgrada je grozna i treba je zamjeniti.Ali ne bih staklastu ni soliter.Bilo bi grozno .Nema grdjeg centra grada od naseg zahvaljujuci tipovima zgrada od niskih do solitera sve jedno do drugog .Ja bih dobro razmislio o zgradi koju treba tu posaditi.Eno vam Nikic,prazna.Nesto treba uraditi da bi se vratio zivot u centar.Zasluzuje.Bez obzira na zgrade tu su generacije provodile vrijeme… Više »

lingvista
Gost
lingvista

eto de.

zzzz
Gost
zzzz

Da se nadovezem na lingvistu.Zivot u PG se odvijao u centru.Poslije casova,predavanja islo se na korzo.Mlatilo se gore dolje,skupljalo po odredjenim mjestima.Tacno se znalo gdje se ko okuplja.Pravnici,gimnazijalci,itd.Poslije razmjene misljenja islo se u kino,pozoriste,dom omladine ili neku birtiju.U devet i po korzo je bilo prazno.Poneka bi grupica stajala.Tu se vrceo zivot onaj pravi,bez telefona.Oci u oci,usi na najjacoj frekvenciji.GKorzo je… Više »

Providno
Gost
Providno

Pa ti se vrati kroz vrijeme i uzivaj u korzou!

Selendra
Gost
Selendra

I sve to stoji. Nije mi vala zao ove zgrade, ali mi je zao kina i hotela CG..ljudski ga je bilo obnovit, a ne bagerom u njega. To je obiljezje jednog vremena i svaka normalna zemlja to cuva. Recite da nije tako. Ovom gradu nedostaju zelene povrsine, ne jos betona. Kako je u onom centru sad kad upece ljeti? I… Više »

Mima
Gost
Mima

Administrator je 100% sa śevera!!! Kako se uvrijedi jado moj! Što je jadan, nisam ti ja kriv?! Samo sam napisao da se okupljate u Deltu. Fakat!

Što ovo bi
Gost
Što ovo bi

I treba da ruše i da se zna dje je centar. A ne sve se preselilo kod Delte

Ena
Gost
Ena

Hvala Bogu da se nasao dogovor sa vlasnicima Beka oko rusenja i zidanja novog objekta. Dako brzih dana tako nesto lijepo cujemo i za Namu.
Samo Podgoricani(Titogradjani) razumiju znacaj toga.
Nas centar je srce naseg najmilijeg grada.
Ko to ne razumije neka se ne pati ovdje nego neka se vrce odakle je dosao.
SRECNO

Fake street
Gost
Fake street

Treba i beko i robnu kucu primijenit namjeni da ovaj crni centar grada malo ozivi, a postojeci betonski trg dic u vazduh i oko fontane posaditi travnjake i drvece kao u svim normalnim zemljama kako bi se ljeti smanjile vrucine. Saobracaj u centru treba potpuno zabraniti i napraviti pjesacke zone, pa cemo do tog soping mola dolazit pjeske, dako nas… Više »

Gugaj
Gost
Gugaj

Zabranjuj ti saobracaj u BP pobro.

Gulphy
Gost
Gulphy

Pobro je podgoricanin, no vi sto ste navikli do prodavnice 50 metara kolima ne mogu vam pomoc. Nema ljepseg grada za setnju i voznju biciklom od PG, no se od seljacina i bukaca ne moze proc gradom.

Dado
Gost
Dado

I dobro i korisno pravi odgovor…

Mrgud
Gost
Mrgud

Prava odluka. Podrška.

Mima
Gost
Mima

Katastrofa!!! A možda umjesto one ružne fontane preko puta, da se napravi asfaltna baza ili zatvor?

Mima
Gost
Mima

Ne shvatate šalu.

Prekomoracanin
Gost
Prekomoracanin

Pa robna kuca i beko su trzni centri svoga vremena iz koga nosimo najljepse uspomene.

Mima
Gost
Mima

Jeste u pravu si, ali je to bilo prije 50+ godina. Tada nije bilo prodavnice i butika u centar kao sad.

Wilkins
Gost
Wilkins

E pa, nećemo tako. Mi u Bloku V nemamo nijedan MALL, a Delta i centar tako daleko. Organizujmo se, svi na ulice – OĆEMO MALL u bloku. POSRED BLOKA, nijesmo mi priferija, pa da nemamo naš MALL. Fin, veliki, sav staklen, da trgujemo dok se ne onesvijestimo, a i da ga koristimo kao mjesto za izlazak, BRATE.

Aleksa
Gost
Aleksa

Kako nema, a BAZAR? 🙂

Wilkins
Gost
Wilkins

Bazar je sitan, nikakav, mali malecki, nama treba veliko stakleno čudo, da se ima đe izać i provest.

aisa
Gost
aisa

Prosetajte do Delte

Ena
Gost
Ena

Imate Bazar i dosta vam je

ehti
Gost
ehti

Ovđe može da se buni i drži prazno slovo jedino onaj koji ne živi u centru. Ta priča da nije centar za Mall je priča Mugoše, kako bi se gradilo po Donjoj Gorici i sl. Kad se Beko i Robna kuća sruše i sagrade nove građevine, svi iz centra grada mogu srećni biti i centar će biti pravi. Nema filozofije,… Više »

vasko
Gost
vasko

Ko god kaze da niđe nema šoping molova u centrima gradova taj onda niđe ni išao nije. VRH IDEJA I PUNA PODRSKA ZA TRZNI CENTAR ONAMO. SVAKO KO JE PROTIV JE NEKI IRVAS. TRZNI CENTAR CE DA VRATI ZIVOT CENTRU GRADA, SMANJITI GUZVE U SAOBRACAJU JER NECE SVI ICI U DELTU I POBOLJSATI PONUDU PODGORICE. BRAVO. A vi koji ocete… Više »

jovo
Gost
jovo

e pa vasko, krenuo si dobro sa komentarom al si onda ubacio parkove niotkuda. pozdravljam rusenje ovog rugla ali pozdravljam cuvanje parkova i pravljenje novih

web
Gost
web

Bas kreativno. Odlicno, bas fali ovoga kroz grad. Sprdnja

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dok svi normalni na glavnom trgu imaju parkove, spomenike, široke prostore a šoping centre na periferiji, kod nas naopako. Iovako se kolima ne može centru prići.

Ena
Gost
Ena

Sad su ti jeftine avio karte pa podji malo kroz Evropu i vidji sto im je po centru.

lele
Gost
lele

U Pg-ici jedino i kroz centar ima parkova, plus Gorica. 3 parka na udaljenosti od po 20m, da ja znam… Nego, mi smo takvi da samo kritikujemo i kmečimo, a nećemo da radimo…

Pero
Gost
Pero

Istina je to sto kazes za parkove ali strilogi centar i trg treba ozeleniti

dado
Gost
dado

ako ne mozes da obidjes velike gradove idi na google street view amsterdama, pariza, milana, napolija..glavni trgovi su zatrpani mega shopovima

Milosav
Gost
Milosav

Čuš šoping mol na trgu praktično. Užas. Ruglo. Umjesto Beka, treba napravit jedan lijepi veliki park,da centar na nesto lici,kad su vec trg unistili zabetoniravsi ga bez ijednog drveta. Kapiram da Vukovic i Vesovic oce da se ugrade ka posrednici,ali to niko normalan ne bi radio.

A joooj
Gost
A joooj

Nevjerovatno. Nije centar Podgorice mjesto za soping mol. Evo vam prostora na lokacijama iza Radoja Dakica npr. Zamislite saobracajnu guzvu u centru ako se ovo sagradi. Nadam se da ce se probuditi gradjanska svijest i da necemo dozvoliti ovo.

Boka bay
Gost
Boka bay

Gradjanska svijest nad privatnim vlasnistvom? To na svoju livadu legendo..

Toni
Gost
Toni

@Boka bay – znači li to da ako je privatno vlasništvo tamo može da otvori i stočnu pijacu? Vidiš da ne znači. Iako je privatno vlasništvo, treba da podliježe nekim pravilima, kojih kod nas, doduše, nema ili se ne poštuju. U sretnoj zemlji se ne bi tako robovalo novcu, nego bi grad otkupio od vlasnika i napravili bi nešto što… Više »

A joooj
Gost
A joooj

Upravo tako Toni. Ali, ovako nam i jeste jer veliki procenat nas gleda na stvari povrsno. Trebalo bi da postoji neka strategija, dugorocno planiranje, a u stvari, sve se svodi na to da se neko ogradi od velikih poslova, stavi u dzep milion, dva i divota.

A joooj
Gost
A joooj

@ Boka bay
Iako si vlasnik zemljista, ne znaci da mozes graditi sta ti je volja. Treba neko da ti izda gradjevinsku dozvolu…LEGENDO.

Boka bay
Gost
Boka bay

jesam li ja nedje napisao da moze da se gradi sto te volja? LEGENDO, znam dobro propise ali ne iz novina kao ti nego iz prakse, naravno da ce se uraditi studija, projekat, pribaviti potrebne dozvole prije nego se pocne rusiti..ova parcela vec ima namjenu za gradnju stambeno poslovnog objekta jer je vec tu takav bjekat, tako da od te… Više »

Shade
Gost
Shade

Pa i beko je neka vrsta šoping mola, samo mnogo ružnog.

Ana
Gost
Ana

A sta cemo tamo iza radoja dakica to su sadine tamo da idemo u trgovinu i izlaske i setnje to vi iz Gornje Gorice pravite mada ne mozete kad ste vec inaprijed rasprodali sve. Nama treba grad i to nas grad za izlaske setnje i trgovine a ne da kolima vrtimo po gornjoj sta ce kome i sta je kome… Više »

Navijac
Gost
Navijac

Bilo je nekad gdje god vidiš zgodno mjesto, tu drvo posadi, pa je onda postalo tu zgradu posadi, a sad izgleda tu šoping mol posadi.

Djuro
Gost
Djuro

Zaboravio si i benzinsku pumpu !

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ima li iko zainteresovan za otvaranje bilo kakve fabrike???

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

Ne , mi smo stvoreni da sluzimo a ne da radimo . Zar ne vidis i da kroz istorinu samo sluzimo a i vlast se bori za to da imamo poslove samo sluzenja … da naprave sluge od nas a njih 5% da su vlastela koju sluzimo … tako je bilo kroz vjekove unazad i sad je

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Da u sred centra cemo fabriku

Send this to a friend