Ekonomija

Zečević: Ograničavanjem trgovačkih marži unaprijeđuje se životni standard

Milan Zečević/ Foto: PES

Najave iz Vlade da će do kraje sedmice donijeti odluku kojom se ograničavaju trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji na pet do petnaest odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, jeste još jedan konkretan potez, kojim će se unparijediti životni standard građana Crne Gore, poručio je poslanik Pokreta “Evropa sad” Milan Zečević.

<<<Vlada trgovcima ograničava marže na pet do 15 odsto<<<

Naime, kako je pojasnio, naša zemlja je u velikoj mjeri i dalje uvozno zavisna, čime je, kaže, podložna efektima i globalne inflacije, koja je nastala ratnim sukobima u Ukrajini.

“Stoga, ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste jako odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica. Istovremenim uvećanjem minimalnih penzija programom Evropa Sad 2 i ograničenjem trgovačkih marži stvaraju se uslovi da i sva buduća povećanja minimalnih i prosječnih zarada u velikoj mjeri unaprijede životni standard građana naše zemlje”, naveo je Zečević u saopštenju za medije.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Aloooo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloooo
Gost
Aloooo

Dabogda da sve to fali na trzistu!!! Ja bih to izbacio iz prodavnice

Send this to a friend