Ekonomija

Zoran Đurišić dobio 46 hiljada eura

Zoran Đurišić

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Milica Radović djelimično je usvojila tužbeni zahtjev bivšeg direktora i predsjednika Odbora direktora Montenegro Airlinesa (MA) Zorana Đurišića. Iz Osnovnog suda su za Dan kazali da je usvojen tužbeni zahtjev u dijelu koji se odnosi na neisplaćeno uvećanje zarada po osnovu minulog rada od 2008. do 2013. godineu iznosu od 30.765 eura i zakonsku kamatu u iznosu od 15.574 eura, što je ukupno 46.339 eura.

“Odbijen je tužbeni zahtjev na ime razlike između ugovorene i isplaćene zarade u iznosu od 8.315 eura i zakonske zatezne kamate u iznosu od 5.416 eura i odbijen je tužbeni zahtjev na ime neisplaćenih godišnjih odmora za 2010. i 2011. godinu u iznosu od 6.061 euro sa kamatom od 1.832 eura”, naveli su iz Osnovnog suda.

Đurišić je tužio firmu i tražio obeštećenje od preko 62 hiljade eura. Obeštećenje se odnosi na godišnje odmore, umanjenje zarade za minuli rad i jednokratna umanjenja od 20 odsto u mjesecima smanjenih prihoda kompanije. Osnovni sud je presudu donio 22. jula, a Đurišić se žalio Višem sudu 29. jula.

Vlada je Đurišića razriješila funkcije polovinom 2013. godine, nakon 19 godina upravljanja kompanijom sa pozicija izvršnog direktora i predsjednika borda. Jedno vrijeme je obavljao obje funkcije, što nije bilo u skladu sa propisima.

Tokom ročišta u Osnovnom sudu Đurišić je odgovarajući na pitanja zastupnice MA Bojane Španjević rekao da se ne sjeća da li je tražio godišnji odmor za 2010. i 2011. godinu. Na pitanje zašto tuži kompaniju za odluke o umanjenju plate koje je sam donio i za koje tvrdi da su bile dobre i domaćinske, Đurišić je odgovorio da je to učinio zbog toga što su i ostali tužili i dobili. Španjević je navela da kompanija, usljed njegovih odluka o smanjenju zarada, nije imala nikakvu korist već samo štetu.

Đurišić je na ročištima isticao da je on tvorac te kompanije, da je vodio 20 godina, da je emotivno vezan za nju, ali i da je nezadovoljan kako ga je nova uprava ispratila iz firme.

“Razlozi za tužbu su ti što vidim da je tužilo i dobilo više od 150 radnika, od kojih neki nemaju nikakvih zasluga za njen rad. Mene su ispratili bez i jednog jedinog eura”, istakao je Đurišić.

Kazao je i da je njegova plata bila nepunih 10 hiljada eura i da se odnosila na sve što je radio posao izvršnog direktora, predsjednika borda i koeficijent koji je imao kao doktor tehničkih nauka.

Đurišić je govorio i da je avijacija specifična djelatnost, da je zbog velike odgovornosti radio najteži posao u Crnoj Gori, kao i da je kompaniju stvorio ni iz čega.

“To je posao koji traži da mu se posvetite 24 sata dnevno. Nisam imao godišnji odmor kako treba 20 godina, radio sam i vikendima. Kada se pokvari avion nosio sam majstorima ručak, bio sa njima, dodavao im i alat. Ja sam osnivač te kompanije i doživljavao sam je emotivno, nisam gledao ni koliko radim niti sam vodio računa o tome. Sada kada vidim ko sve uzima napa i kako su mene ispratili, tražim ono što mi pripada”, rekao je Đurišić tokom ročišta u Osnovnom sudu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vidoje
Gost
Vidoje

Nadam se da će ga gristi savjest ili bar nešto što je ostalo od nje, ako je ikad postojala, dok ih bude trošio.

freeMNE
Gost
freeMNE

Zato se i raspada firma

Surova realnost
Gost
Surova realnost

E greote, em mala plate em se “nisi” naplatio…Napatio si se vala ka ipojedan, vidi se i po tebi j po familiji ti…

awetinja
Gost
awetinja

Legendo, da si 19g trafikom upravljao napravio bi lanac tržnih centara od nje.

Black & decker
Gost
Black & decker

E vivax

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Za liječenje,do zadnjeg centa!

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Sto si diga ruku zoki i ja sam đurisic.

Vasiljevic
Gost
Vasiljevic

Nema srama

Pela
Gost
Pela

Tako ovi DPS-ovci vole državu. A ovamo se tobože zabrinuli kad opozicija bokotuje Sinđin parlament, pa riješili da im oduzmu od plate. Aha, da bi to stavili u svoj džep, ovako kao Đurišić mlad major.

Summer
Gost
Summer

Djurisicu mislim da si zreo i za zatvor i za psihijatra. Nosio si rucak radnicima kad je avion bio pokvaren??!! Jel to Milica spremala? Ovo je sprdnja…Zna se sve o ekipi iz MA, osnivacima…Zoki,braca,sekretarice….namucili se i naradili.Najbolje je sto ste bas kapaciteti pa ste sve sto kazes i ostvarili.

Mark
Gost
Mark

Uvalio je firmu u dugove iz kojih ni drzava ne moze godinama da je spasi,I Jos SE hvali kako su to njegove zasluge…ostavio je dug od 100miliona!

Bob
Gost
Bob

Kako je moguce da dobije odstetu za neiskorisceni odmor,a nidje traga da je trazio odmor,niti SE on sjeca da je trazio odmor???

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Procitaj pazljivije tekst. Nije da ga branim to je kao i svi iz vlasti osoba bez srama i stida ali te sporne godisnje nije naplatio iako je htio.

Bob
Gost
Bob

Ovome patrioti SE sudilo za manjak od 11miliona u kasu Montenegro Airlinesa…umjesto zatvora on dobi nadoknadu zato sto Sam sebi nije dao da ide na odmor?!

mojsilović
Gost
mojsilović

Nema odmora kakav crni odmor pa Katnić nije u zadnje 4 godine uzeo dana odmora. Tako ti je to kad si na odgovornom mjestu a postavi te DPS. Tu samo najbolji kadrovi mogu da rade, tu nema spavanja brale, kuće svoje maltene ne gledaš od tolika posla.

Sanja
Gost
Sanja

Cujes radio po citqv dan a cijela Pg ga gledala kako stalno pije po lokalima

A makse
Gost
A makse

Glasajte i dalje DPS 🙂

Mina
Gost
Mina

Sta reci?Porodica Djurisic,bolje reci Milica,ambasadorka u produzenom trajanju,u najvaznijim zemljama svijeta,naplatila je svima nama milione.eura.Sta na ovo kaze Daliborka Pejovic,koja dobro zna njegov ucinak u nacionalnoj kompaniji,i sto je sve tamo pokradeno.Umjesto da je muza stid zbog svega loseg sto je napravio u Motnegroarlensu,on jos trazi pare,i na sramotu suda ,dobije ih.Sramota je nas,svih geadjana Crne Gore,koji smo dozvolili da… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Vazda malo..

NHM
Gost
NHM

Po naslovu pomislih da je na kladionicu dobio. Oće para na paru.

Draško
Gost
Draško

Klasični pripejd patriJota,pa poslije kažu,ne postoje novogorci i poštogorci no samo Crnogorci.Ovakvi ljudi su vam dokaz,da itekako postoje,nažalost.

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Veliki menadžer…radi u Daglas trenutno.

awetinja
Gost
awetinja

Jutros je bilo toliko hladno da sam vidio političara sa rukama u svojim džepovima.
Vic naravno.

Pjer
Gost
Pjer

Zasluzeno
Pa zar nije kompanija procvjetala za vrijeme
Njegova vakta

Zna ona ko sam
Gost
Zna ona ko sam

E što ja ne oženih Milicu …

Hahahaha
Gost
Hahahaha

Ali “nosio rucak i dodavao alat” je li ga i skuvao
Hahahahahahaaaaaaaahahaha😂😂😅😅

Sefket
Gost
Sefket

🐗🐗🐗🐗🐗🐗

Samo sanjamo
Gost
Samo sanjamo

Kako za njega važi zakon a oni kukavci iz ŽICG uzeše novac koji ih sleduje ispravnom suckom odlukom i onda se pojavi djelat državni i naredi samovoljno vraći novac zajedno sa kamatom i suckim troškovima te se nisu mogli oporavit dvije godine ni porodicu prehranit e to je pravda i sucka jednakost za sve.

Maximilian
Gost
Maximilian

Mi smo drzava cuda! Umjesto da se lik strpa u bajbuk jer je doveo MA do prosjackog stapa, mi mu dajemo 50.000e. Cudo jedno.

Gile
Gost
Gile

Za ljekove

zoran đ.
Gost
zoran đ.

Razočaran sam,očekivao sam mnogo,mnogo više ,jer sam je skoro pod katanac stavio.Zaključano je najsigurnije ,nema gubitaka.

Car
Gost
Car

E moj Djurisicu,koliko ponesoste iz te firme, i ti i Vlado,to sami bog zna!i opet ti je malo no si ih i tuzio!

Slavko
Gost
Slavko

Dragi gradjani, dok Crnogorsku djecu lijecimo SMS porukama, dok nam penzioneri kopaju po kontejnerima, dok ovo malo Crnogoraca sto radi ima najmanju zaradu u Evropi, DPS poklanja ogromne pare ovakvim likovima koji su unistili drzavne kompanije. Sjetite se ovoga kad budu izbori.

tofd
Gost
tofd

A što Srbe izostavljaš moj Slavko? Dobri Śale. Nijesi naučio da se pridjevi na -ski pišu malim slovom ali vidim u geopolitiku se razumiješ odlično?

Banja
Gost
Banja

Ti vjerujem znaš padeže ali huma nijesi đavo popije, moj repupozmi.

Slavko
Gost
Slavko

Kakve veze ima Srbija za unistavanjem Crne Gore iznutra tj od strabe DPSA. Idi za kulen, zasluzio si ga.

Pjer
Gost
Pjer

95 posto naroda vara drzavu
Tako prica ti je u prazno

Bane
Gost
Bane

Nazalost kratke smo pameti

Hmm,,
Gost
Hmm,,

Kad sam vidio naslov pomislio sam da su konačno odlučili da plate onom Djurišiću što ore drumove po Zabjelu.

mojsilović
Gost
mojsilović

Kakvi, njega će u “rasadničare”..

Baranin
Gost
Baranin

Ima li đe ovakvog lopovluka u svijet …..

Bane
Gost
Bane

Ovo je C.G. zlatna koka

djoma
Gost
djoma

Ovo su prijatelji drzave, a sirotinja koja tuzi za par stotina eura je drzavni neprijatelj..

Fešta
Gost
Fešta

Najveći poraz crnogorskog pravosuđa i tužilaštva je što se ovaj izvukao bez zatvora.Evo vidimo idu u zatvor mnogi iz vlasti , ali za njega zakon ne važi.Vjerovao sam u SDT da će i predmete višemilionske krađe u MA reaktivirati , ali ništa. On mirno troši pare i uživa.I čak dobija razliku na platu !!!To je ubijanje pravde !

Oki
Gost
Oki

Taman

Mažestik
Gost
Mažestik

Koliko se cerupa od ove drzave dobro vise ista ima …i to patriote i ovi sto imaju

Mileva
Gost
Mileva

Ovaj treba da nauči da priča. Kako ga nije sram. Ostavio je MA u najvećim dugovima a to smatra zaslugama i još dobija pare.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Kad mrčeni državni službenici treba da ostvare svoja zakonska prava kao što su pravo na pošteno zarađene zarade a koje im nezakonito umanjuju i ukidaju njihovi rukovodioci ,onda ova vlast sve čini da im oteža ostvarenje takvih prava,prepadaju ih ,otežavaju im pristup sudu i sve drugo,a ovamo se rukovodioci pune i kad rade i kad ne rade i to ovoj… Više »

Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Ali ovo je najbolje…dodavao majstorima alat haha. Tuga!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

I to automehaničarima koji su popravljali avion.Niko ne zna da lupi kao on.Ali to je birani DPS kadar i ima još takvih,ali on je treba priznati jedinstven.

ND
Gost
ND

Šta če? Nema od čega da živi!

tofd
Gost
tofd

Znači nema što u Loft ići, rezervisano!

Zeljko
Gost
Zeljko

Steta a kakav kadar .U Prznu mu kad god naidjem po jedna orada viri iz usta.Tipican predstavnik dps

tofd
Gost
tofd

Haha nekad orada nekad tompus, nešto vazda viri

awetinja
Gost
awetinja

Zbog ovoga se i u dps crvene, čak je i Svetu neprijatno.

Ivana
Gost
Ivana

A DOK JE RADIO ZA REZIM I DOK VAM JE VALJAO NISTE U CDM PISALI NISTA LOSE O NJEMU … KLASICAN ZAPADNJACKI SISTEM , DOK RADIS ZA VLAST I CUTIS DOBAR SI CIM NECES VISE ODMA TE IZBACE IZ SVEGA I KRENU SA PISANJEM PO PORTALIMA HAHAHA

tofd
Gost
tofd

Prvo nauči da smanjiš slova. A drugo ovo o čemu pišeš je specijalnost jednog “nezavisnog” dnevnika u nas, nema CDM veze s tim.

Ivana
Gost
Ivana

iffff patrioto nas . Veci si sad Crnogorac od mene sto branis CDM , a to kojim cu slovima pisati je naravno stvar mog licnog odabira i fonta i velicine slova hahahaha . To ne bi trebalo da te interesuje i nervira osim ako nisi opsesivno-kompuzivne prirode , sto mislim da jesi … cmok

bane
Gost
bane

Treba ih pomoci

(18)➕
Gost
(18)➕

Španjević je navela da kompanija, usljed njegovih odluka o smanjenju zarada, nije imala nikakvu korist već samo štetu.
Ovo je izjavila osoba koja je fakultetski obrazovana!!!

Gledalac
Gost
Gledalac

Imala je štetu jer osim što su morali da im vrate smanjenu zaradu morali su da plate i sudske troškove. Što tu nije jasno?

joko
Gost
joko

Ovaj se Đurišić zaisata bio dobro oženio.Jedan od rijetkih!!

Blaki
Gost
Blaki

Katastrofa od razmišljanja.Kao direktor ali pravi direktor,tako i treba da razmišljaš.Međutim ,sve je obratno .Kod pravog direktora ,firma ne bi bila gubitaš nego najjača u CG.

Jovan
Gost
Jovan

Ovo samo može u lopovsko državi.

Send this to a friend