Ekonomija

Žugić: Bankarski sektor stabilan

Radoje Žugić (Foto: CdM)

Bankarski sektor je stabilan, a nivo javnog duga ostaje izazov, kazao je guverner CBCG Radoje Žugić, predstavljajući izvještaj o radu Centralne banke Crne Gore u 2018. na sjednici Odbora za ekonomiju. Komentarišući kupovinu akcija Sosijete ženeral banke od CKB, Žugić je rekao da ta transakcija neće proizvesti monopolski položaj na tržištu.

Guverner je istakao da je CBCG radila na jačanju finansijske stabilnosti., pišu Dnevne novine.

“Nivo javnog duga ostaje izazov a istrajnost u mjerama konsolidacije treba da dovede do preokreta u 2020. godini. Dobra okolnost je da se tekuća javna potrošnja finansira iz tekućih izvornih prihoda”, naglasio je Žugić.

Komentarišući pitanje o trećoj banci koja se pominje kao “ranjiva”, guverner CBCG j e kazao da j e ta banka “iskoračila na solventnost iznad 12% uz smanjenje države u depozitima”.

“Sve što je ranjivo dnevno pratimo tako da neće nam se desiti aktivnost koju smo imali u prethodnom periodu”, dodao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JA TI ONI
Gost
JA TI ONI

“””Sto bi se desilo da Vlada zavrsi u Sahari????
_Prvi dan bi razmisljali
Drugi dan bi sazvali sjednicu
Treci dan bi poskupio pijesak
🤣

Ruso
Gost
Ruso

Što ne uredite mikrokreditni sektor, nego se tamo peru desetine miliona?!

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo

jesu li 200 ljudi sa familijama kojima ste nelegalno zatvorili banku stabilni? Karma koma Zugicu samo polako! Tebi brat Zule drzi firmu Stadion bijase? bas se fino snaasa.

Prc CG
Gost
Prc CG

U Švajcarskoj jeste sigurno….

Enigma
Gost
Enigma

Kako MMF ne vidi koliko je ovaj Žugić sposoban pa ga ne uzme u njihove redove i spase Crnu Goru 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

crnogorac
Gost
crnogorac

Odlično, sad mogu na odmor

Incun
Gost
Incun

Kako ovaj cdm forsira zugica i dragiciba ne zna se ko je gori

Realno
Gost
Realno

Sa ovakvim kamatama moraju biti stabilne banke jedino one sto izvlace novac iz Crne Gore i prikazuju lazno stanje te su u minusu . Krvopije uzimaju kredite po evropi sa kamatama od 2 posto , a onda ovoj sirotinju sto je prinudjena da prezivljava od kredita valjaju po kamatnoj stopi od 7-8%

Send this to a friend