Grad

Filmovi Momira Matovića od 27. do 30. avgusta na Ljetnjoj pozornici u Podgorici

Filmovi autora Momira Matovića biće prikazani na Ljetnjoj sceni  u Podgorici(iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice) od 27. do 30. avgusta sa početkom u 20 sati. početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Filmovi su nastali u produkciji matFILMA Montenegro, a tematski su vezani za staru Podgoricu i poslijeratni Titograd.

Prvog dana, tačnije u ponedjeljak, 27.avgusta predviđena je projekcija filmova “Ispovijest Ribnice” i “Život ih je svemu naučio” .

U utorak, 28.avgusta planirana je projekcija dugometražnog dokumentarnog filma „Titograd 70“ (I dio). Iz ratnog pepela Podgorice uzdigao se novi Titograd. Sve u ovom filmu asocira na uspomene koje su bolne, opominjujuće, vrcave i duhovite.

Drugi dio dugometražnog dokumentarnog filma “Titograd 70” biće prikazan u srijedu, 29.avgusta. Uz veliki broj arhivskih fotografija i snimaka odmotava se duhovita i potkad opominjujuća priča o davnašnjem gradu i životu.

Dugometražni dokumentarni film “To ludo srce” publika će moći pogledati u četvrtak, 30.avgusta. Ovo je sentimentalna i uzbudljiva filmska saga o prvim titogradskim rokerima 60-tih godina.

Filmovi će biti prikazani u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”.

U slučaju vremenskih nepogoda filmovi će biti prikazani u KIC-u ,,Budo Tomović” po datom redosljedu i u istim terminima.

Send this to a friend