Grad izložbeni hol KIC-a

Izložba slika Ivane Vujačić 21. septembra u KIC-u

KIC „Budo Tomović“ biće domaćin prve samostalne izložbe slika Ivane Vujačić pod nazivom „Momenti“ koja će biti otvorena u ponedjeljak, 21. septembra, u izložbenom holu KIC-a, u 19 sati.

Izložbu će otvoriti pjesnik Boris Burić član NVO Montenegro Records.

“Umjetnost je bila prisutna u mom životu još od ranog djetinjstva. Prvo balet, zatim srednja muzička škola za muziku i balet, a likovna umjetnost je to vezala i za mene bila hobi. Kada je slikanje iz hobija preraslo u pokretačku energiju, shvatila sam da je želim podijeliti sa drugima i da na taj način dobijem povratnu reakciju posmatrača. Potreba za kreativnim radom je svakodnevna, a tiče se stvaranja i kreiranja upotrebom različitih vrsta materijala: tekstil, drvo, glina. Ipak slikarstvo mi pruža potpunu slobodu izražavanja, posebno zadovoljstvo koje hrani um, a onda se to unutrašnje prepliće na površini platna. Što se tiče postavke slika koje sam pripremila nastajala je u momentima koji su dozvoljavali i koji su bili inspirativni. Tehnika kojom se služim je akrilik na platnu. Motivi su različiti. Sastavljanjem likovnih elemenata u harmoničnu cjelinu na pojedinim slikama sam povezivala nespojive oblike u biološkom svijetu, ili neodržive ravnoteže u fizičkom, gdje sam stvarala moguće ali neviđene, nepostojeće oblike”, rekla je Ivana Vujačić.

Publika će izložbu moći pogledati do 25. septembra.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno.

Send this to a friend