Grad

Običan malecki san Milutina Obradovića prvi put u Sarajevu

Izložba slika, akademskog slikara, Milutina Obradovića “Običan malecki san” biće otvorena u okviru Internacionalnog festivala Sarajevo “Sarajevska zima” u galerija “Novi Hram”, M.M. Bašeskije 38, Sarajevo, od 04. do 15. marta. Svečano otvaranje izložbe  je zakazano za 04. marta u 18:00h. Izložbu će otvoriti ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini, Milan Lakić.

Milutin Obradović je do sada imao više samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, kolektivnih u Rimu, Milanu i u Parizu, ovo je prvi put da izlaže u Bosni i Hercegovini.

Obradović je pažnju na sebe i svoje stvaralaštvo skrenuo eksplozijom boja, emocija i strasti, prije svega motivom konja. Obradović je pojasnio razlog dominacije toga motiva na svojim platnima.

“Za mene je konj snaga, muškost, brižnost te vječiti simbol da će i najdalja budućnost rađati svoju budućnost”.

Izložba “Običan malecki san” predstavlja se na XXXV Internacionalnom festivalu “Sarajevska zima” u Sarajevu koja se ove godine održava pod motom “Buka i Bijes”.

Izložbu će proglasiti otvorenom ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini gospodin Milan Lakić.

Nakon izložbe u Sarajevu, izložba “Običan malecki san”, biće predstavljena u Paviljnu “Cvijeta Zuzoric” u Beogradu, u oktobru u Firenci (Italija) na “XII Florence Biennale”.

Send this to a friend