Grad

Otkazana manifestacija Između dva Božića

Foto: Facebook (Arhiva)

Turistička organizacija Prijestonice Cetinje večeras je saopštila da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije prinuđena da otkaže manifestaciju “Između dva Božića”, koja je trebalo da se održi od 24. decembra 2020. do 8. januara 2021. godine.

Iz TO Prijestonice su kazali da će od nepredvidive situacije sa pandemijom COVID-19 i trenda rasta broja oboljelih direktno zavisiti i organizovanje tradicionalne manifestacije “Božićni bazar i koncert u podne”.

“Planiran termin za održavanje manifestacije je 8. januar , a konačna odluka zavisiće od preporuka i mjera nadležnih institucija za suzbijanje širenja virusa. Kao i prethodnih godina u susret novogodišnjim i božićnim praznicima Turističkoj organizaciji Prijestonice Cetinje povjeren je zadatak ukrašavanja grada”, naglasili su.

Podsjećaju da je manifestacija “Između dva Božića” prvi put organizovana 2019. godine.

“Krajem decembra prethodne i početkom ove godine, TOPC je upriličila višednevni raznovrsni program za sve posjetioce, a posebno najmlađe. Tako su naši mališani uživali u druženju sa Đeda mrazom, predstavama “Spasavanje Božića” i “Novogodišnji cirkus”, plesnim tačkama i koreografijama polaznika plesne škole Mystic. Izvođenje klasičnih kompozicija priredili su studenti Muzičke akademije, te učenici niže muzičke škole Savo Popović, kao i srednjoškolci umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić”, navode u cetinjskoj Turističkoj organizaciji.

Ističu i da su prošle godine, u posebno ukrašenim kućicama novogodišnjeg bazara, učenici osnovnih i srednjih škola izlagali svoje kreacije, predstavljajući umjetnički potencijal.

“Uručene su i vrijedne nagrade našim sugrađanima za Najljepše ukrašen izlog”, dodaju u Turističkoj organizaciji Prijestonice.

Send this to a friend