Grad Ostvarenje puno uzbuđenja

Pinokio sa Robertom Beninjijem u Cadmus Cineplexu od 24. septembra

Ostvarenje puno uzbuđenja, igrani film „Pinokio“ sa Robertom Beninjijem kao Đepetom, svi željno iščekujemo. U pitanju je dobro poznata priča koja na veliko platno stiže skoro 150 godina pošto je priča nastala i tačno 80 godina nakon što je „Dizni“ snimio širom planete voljeni crtani film. Zvijezda čuvenog filma “Život je lijep” Roberto Beninji smjestio se u čizme poznatog usamljenog stolara Đepeta koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dječaka Pinokija.

Film o lutku koga znamo kao dječaka kome kad slaže poraste nos snimljen je, kako ističu svjetske kritike, vjerodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, podvučene već pod kožu Italijana. Garone je snimio „Pinokija” na iskonskom mjestu odakle je sve nastalo, na domaćem terenu u Toskani, sa italijanskim glumcima, a 2002. godine Roberto Beninji koji se sada našao u ulozi Đepeta, takođe je snimio svoju verziju Pinokija, kada mu je pripala trostruka uloga –reditelja filma, scenarste i uloga samog drvenog lutka.

Priča koja u sebi sadrži moralna načela nakon skoro 150 godina od kada je nastala i tačno 80 od kada je snimljen čuveni „Diznijev“ crtani film, nastavlja da inspiriše nove interpretatore, istaknute reditelje i glumce.

Kao i svako dijete, Pinokio je radoznao, a o svijetu u kojem živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posjedujući urođenu dječiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebalo da bude – pravi dječak.

Film Pinkoio reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

PINOKIO u Cadmus Cineplexu od 24. septembra.

Send this to a friend