Grad

Predstava Deportacija 4. februara u KC Nikola Đurković

Predstava “Deportacija” reitelja Gradimira Gojera rađena po tekstu Željka Vušurovića, gostuje u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković” u ponedeljak 04. februara u 20 sati.

Glume: Jasna Ornela Bery, Enver Petrovci , Dženana Džanić, Lemana Bećirović/Hana Beštić, Vahid Džanković i Darja Badnjević.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura biće na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave od 10h do 12h i od 18h do 20h.

Predstava govori o istinitom događaju iz 1992. godine. To je priča o životnoj drami i ubistvu 85 Bošnjaka koji su u Crnu Goru izbjegli iz BiH, kako bi sačuvali dostojanstvo i svoje živote. Za njihovo ubistvo još niko nije odgovarao.
Predstava „Deportacija“ je koproducentski projekat novopazarskog Kulturnog centra i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

O autoru:

Željko Dušanov Vušurović je rođen 30. 8. 1975. na Cetinju. Radio je kao novinar za Radio Cetinje i Radio Free Montenegro. Bio je dopisnik sa Cetinja Radio Slobodne Evrope od 1999. do 2002. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Učesnik je dvije radionice Kraljevskog pozorišta Zetski dom pod mentorstvom dramskih pisaca Ljuba Đurkovića i Gian Marie Cerva. Deportacija je njegova prva izvedena drama.

O reditelju Gradimiru Gojeru:

Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu studije komparativnih književnosti sa teatrologijom i pozorišnu i radijsku režiju. Na scenama širom Balkana režirao je 127 predstava. Najzačajnije režije ostvario je prema tekstovima Dostojevskog, Krleže, Joneska, Beketa, Kajana, Latića, Isakovića…
Predavao je režiju i istoriju pozorišne režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i istoriju bh drame i teatra na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Redovni je član Akademije Balkanike Europeane iz Bukurešta. Nagrađivan na teatarskim festivalima za rediteljska ostvarenja, dobitnik je i najvećeg priznanja Grada Sarajeva Šestoaprilske nagrade.

Send this to a friend