Grad

Predstava Treće veče sjutra u Centru Ljubović u Podgorici

Studentski teatar iz Podgorice, nakon premijernog izvođenja svog novog komada “Treće veče” na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, i reprize u JU Zavod “Komanski most”, izvešće drugu reprizu u četvrtak, 30. maja, u humanitarne svrhe u Centru “Ljubović” u Podgorici.

Centar “Ljubović” je ustanova socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori, koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa, djece s problemima u ponašanju. Studentski teatar je i proteklih godina redovno nastupao u Centru “Ljubović” dajući svoj doprinos humanizaciji života i rada štićenika te ustanove od posebnog društvenog značaja.

Tekst i režiju komada, u kojem se na satiričan način opisuju muzička TV-takmičenja u ravni šunda i rijaliti programa, potpisuje Dragan Koprivica, a u podmlađenoj postavi ansambla ovog puta su većinom učenici gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice. Glavnu ulogu igra Adriana Žolja Bošković, a u ostalim se pojavljuju pjesnikinja Danijela Jovanović, gimnazijalke Tijana Dedić, Nora Pavićević, Olivera Šukić, Milica Đaković, Elmina Purišić, Hana Škrijelj, Sofija Drakulović, i djevojčice, Lara Obradović i Luna Bošković.

Majstor svjetla i tona je Dražen Milić, oficijelni fotograf Martin Ljiljanić, a organizator Željko Jovanović.

Send this to a friend