Grad

Predstava Treće veče večeras u JU Zavod Komanski most

Nakon uspješno izvedene premijere predstave “Treće veče” 14. maja na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, Studentski teatar će izvesti prvu reprizu u JU Zavod “Komanski most” danas u 20 časova. Ovim izvođenjem nastavlja se plodna saradnja Studentskog teatra sa ovom ustanovom od posebnog društvenog značaja, gdje su posljednjih godina izvođene i ostale predstave ovih mladih dramskih entuzijasta.

Po dogovoru sa direktorom “Komanskog mosta”, Vaseljem Dušajem, koji je i odgledao premijeru, mladi amateri dramskog studija izvešće predstavu u prostorijama “Komanskog mosta” kao svoj doprinos kulturnim sadržajima, muzičkim, dramskim i drugim, koji se u ovoj zdravstvenoj instituciji organizuju u kontinuitetu.

Tekst i režiju potpisuje Dragan Koprivica, a u podmlađenoj postavi ansambla ovog puta su većinom učenici gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice.

Glavnu ulogu igra Adriana Žolja Bošković, a u ostalim su pjesnikinja Danijela Jovanović, gimnazijalke Tijana Dedić, Nora Pavićević, Olivera Šukić, Milica Đaković, Elmina Purišić, Hana Škrijelj, Sofija Drakulović, i djevojčice, Lara Obradović i Luna Bošković.

Majstor svjetla i tona je Dražen Milić, oficijelni fotograf Martin Ljiljanić, a organizator Željko Jovanović.

U ovoj savremenoj satiričnoj komediji sagledan je negativni efekat nekih agresivnih muzičkih takmičenja iz regiona, u kojima se promovišu društveni neukus, šund i kvazivrijednosti, uz visok stepen gledanosti kod televizijske publike i u našoj sredini. U tim šou-programima takmičari i muzički dio bivaju u drugom planu, a kontroverzni članovi žirija se eksponiraju kao učesnici rijaliti-programa.

Nakon nastupa u Zavodu “Komanski most”, Studentski teatar će izvoditi “Treće veče” po Crnoj Gori i šire, i učestvovati na dramskim amaterskim festivalima.

Send this to a friend