Grad Velika sala KIC-a

Premijera filma Primjeri Fundina 30. juna u KIC-u

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma “Primjeri Fundina” autora Filipa Rašovića biće organizovana u utorak, 30.juna, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 20 sati.

Film govori o slozi i zajedništvu stanovnika ovog sela kako kroz istoriju, tako i danas. Ovaj kraj, pored lijepe prirode krase i harmonični odnosi seljana koji su katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovijesti. Razlike u nacionalnim i vjerskim identitetima nisu bile prepreka za sklapanje prijateljstava, kumstava i brakova. U ovom filmu, ljudi koji žive ili vode porijeklo iz Fundine govore o dobrim primjerima kako iz svojih života i današnjeg vremena, tako i o primjerima iz istorije. Film je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Filip Rašović je rođen 1990. godine u Podgorici, gdje je završio gimnaziju “Slobodan Škerović”. Studije Multimedijalne produkcije je završio u Novom Sadu. Nakon toga se vraća u Podgoricu, gdje je radio u medijima na raznim pozicijama, što mu je omogućilo da bolje upozna proces stvaranja televizijskog i radijskog programa. Radio je kao novinar u pisanim medijima i kao radijski voditelj. Od djetinstva se interesovao za fotografiju i film i počeo je da se bavi stvaranjem vrlo rano. Svoj prvi dugometražni dokumentarni film, Primjeri Fundina, snimio je 2019. godine.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti – nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
StrikoZatucanost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Striko
Gost
Striko

Bravo, Filipe!

Zatucanost
Gost
Zatucanost

“Razlike u nacionalnim i vjerskim identitetima nisu bile prepreka za sklapanje prijateljstava, kumstava i brakova.” Kod nas je to čudo a u svijetu je to već odavno sasvim normalna stvar.

Send this to a friend