Grad Akordov Omladinski teatar

Premijera predstave Romeo i Julija na nikšićki način u ponedjeljak

Predstava “Romeo i Julija na nikšićki način”, namijenjena je svim uzrastima, prvenstveno djeci iznad 10 godina i mladima. Ova urnebesna komedija po tekstu Tode Nikoletića, koji je sa mladim članovima Kulturno-kreativnog centra “Akord” postavio dugogodišnji umjetnički rukovodilac ove ustanove Dragan Knežević, imaće premijeru baš u Herceg Novom.

Pripremana je sa petnaest mladih glumaca od decembra prošle godine, u otežanim uslovima zbog pandemije. Premijera u Nikšiću je zakazivana i otkazivana već dva puta, a treća sreća ovaj mladi ansambl očekuje u Herceg Novom u Amfiteatru kod Dvorane Park koji može da pruži sigurnost i uz propisanu distancu poželjnu interakciju sa akterima predstave.

Predstava je utemeljena na klasičnoj Šekspirovom djelu, u kojem je tragedija pretvorena u grotesku sa poentom da svijet nije sasvim “crn”, a ni potpuno ”bijel”. Život je nešto između i to nešto ga čini zanimljivim i trajnim prikazujući ljudske slabosti. Podsmjehom dočaravajući besmisao prohujalog vremena, autori nas na taj način opominju da ne upadamo u zamke koje nose barijere društvenih normi i običaja.

Njegovanje darovitosti kod mladih glumaca i razvijanje dramske estetike dugogodišnja je misija Akordovog omladinskog teatra.

Predstava Romeo i Julija na nikšićki način, odigraće se uz kontrolu poštovanja mjera NKT za suzbijanje zaraznih bolesti, u Amfiteatru kod Dvorane PARK sa početkom u 20 časova. Broj gledalaca je ograničen, a ulaz besplatan, pa će oni koji dođu pola sata ranije biti u prednosti.

Send this to a friend