Grad

Promocija knjige za djecu “Pero plavog feniksa” 2. aprila u multimedijalnoj sali KIC-a

U okviru redovnog književnog programa KIC-a „Budo Tomović”, u utorak, 2. aprila biće predstavljena knjiga za djecu „Pero plavog fenikisa“ Olge Gojnić Borilović.

Program će se održati u Multimedijalnoj sali od 17 časova.

Pored autorke, na promociji će učestvovati Žarko Stanišić, mlađoj publici poznatiji kao Žarko Žabac, dječiji animator i autor dječijih emisija.

“Pero plavog feniksa” je priča koja će učiniti da se svako dijete (ali i odrasli) zapita da li činimo dovoljno za prirodu, te na koji način bi svako od nas mogao da doprinese njenom očuvanju – saopšteno je iz KIC-a.

“Zahvaljujući bogatstvu jezika i raskoši slikovnih rješenja, imaginativnoj snazi kako verbalnih tako i vizuelnih efekata, možemo da se osjetimo dijelom svega što dječak želi da sačuva, a možda i da, pomalo, i mi budemo taj dječak. Ovo je djelo koje zaslužuje da se nađe u dječijim bibliotekama, ne samo zbog poruka koje se tiču ekologije, već i zbog svega što poručuje i afirmiše kad je prijateljstvo u pitanju”, piše u saopštenju.

Ovim programom KIC proslavlja i Svjetski dan dječje knjige, koji se svake godine obilježava 2. aprila, na dan rođenja Hansa Kristiijana Andersena, promovišući značaj i razvijanje navike čitanja kod djece najranijeg uzrasta.

Send this to a friend