Grad Novi filmovi

Repertoar bioskopa Cadmus Cineplex

Na repertoaru bioskopa Cadmus Cineplex naći će se novi filmovi.

1. JETI – SNIJEŽNI ČOVJEK

DreamWorks Animation i Pearl Studio’s predstavljaju nam animirani film JETI – SNIJEŽNI ČOVJEK i vode nas u epsku avanturu dugu više od 3000 kilometara, od ulica kineskog grada do sniježnih pejzaža Himalaja, koji svojom ljepotom oduzimaju dah. Kada tinejdžerka Ji slučajno sretne mladog Jetija na krovu zgrade u kojoj živi, ona i njeni nestašni drugari Jin i Peng, daju mu ime Everest i upuštaju se u epsku avanturu kako bi magično stvorenje ponovo ujedinili sa njegovom porodicom, na najvišoj tački na Zemlji. Ali, ova družina moraće uvijek da bude korak ispred Berniša, starog bogataša koji želi da zarobi Jetija i zoologa dr Zare, kako bi pomogli Jetiju da se vrati kući.

2. DŽOKER

Film o glavnom zlikovcu Gotama, kojeg igra Hoakin Finiks, u kojem ćemo vidjeti kako je “od običnog čovjeka” postao monstrum. Oskarovac je za potrebe snimanja filma pretrpio ozbiljne transformacije, slične onima Kristijana Bejla u filmu “Mašinista”.

3. VOJNA AKADEMIJA 5

Naši omiljeni junaci ovoga puta prolaze kroz nove životne izazove, od poslovnih, poput kapetana Danijela Stošića koji pokušava da se vrati staroj ljubavi – letenju, borbe za opstanak veze Roksande i Vasiljevića, ali i borbe za potomstvo Saše i Klisure. Pratimo i avanture mladih potporučnika koji se trude da prežive u divljini, na obuci za specijalnu jedinicu, kada na test izdržljivosti dolaze njihova prijateljstva i ljubavne veze.

4. DVOSTRUKI ŽIVOT

U svijetu izdavaštva u Parizu, urednik i pisac se nalaze u poslu preko glave, boreći se sa krizom srednjih godina, promjenom poslovnih navika i svojim ženama. Olivije Asajas je francuski reditelj i scenarista. Diplomirao je na Francuskoj nacionalnoj školi lijepih umjetnosti. Debitovao je 1986. godine poslije nekoliko kratkih filmova i saradnje sa uticajnim filmskim časopisom Cahiers du cinema. Njegov prvi film Désordre koji je osvojio nagradu na Festivalu u Veneciji uvrstio ga je među najznačajnije reditelje svoje generacije. Film počinje kao rasprava pariske inteligencije, a zatim postepeno steže svoj emocionalni stisak. Ima tu smijuljenja, pa čak i cerekanja, iako je komedija prošarana očajem, ali i velikom nježnošću. To je najnoviji dokaz o rediteljevom daru za bavljenje teškim temama sa velikom lakoćom. Film teče u vazduhu, a onda vas izbacuje iz ravnoteže težinom svojih saznanja i nagovještaja.

5. MILOŠĆU BOŽIJOM

Ovo je portret tri odrasla čovjeka danas, Aleksandra, Fransoa i Žila, njihovih trauma i godina borbe sa samima sobom. Nakon jednog događaja pokreće se lavina sjećanja i borba protiv surovog zločina. Uporediće svoja lična traumatična iskustva i preispitati živote kroz ljubavnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu.

Send this to a friend