Grad Majstori filmske režije

Revija Majstori filmske režije V od 11. do 14. novembra

Imajući u vidu da je filmski program Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” ove godine posvećen najznačajnijim imenima filmske režije, od 11. do 14. novembra organizovaće peto, a ujedno i posljednje izdanje revije “Majstori filmske režije”.

Sva prethodna izdanja bila su predmet interesovanja brojnih posjetioca, a ovog puta predstaviće rediteljke koje su ostvarile značajne domete u filmskoj režiji.

Projekcije filmova biće organizovane u sali DODEST, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Film koji je nominovan za tri Oskara “Buđenja” (1990) rediteljke Peni Maršal sa Robertom Denirom i Robinom Vilijamsom u glavnim ulogama otvoriće reviju u ponedjeljak, 11. novembra. U filmu Robin Villiams testira novi lijek na svojim pacijentima koji su već godinama u stanju asocijalnosti.

Priču o jednoj nekonvencionalnoj porodici koja se suočava sa problemima u filmu “Beskrajni polarni medvjed” (2014) prikazaće u utorak, 12. novembra, a filmsko ostvarenje Alison Anders “Benzin, hrana, prenoćište” (1992) u kojem Brooke Adams daje sve od sebe kako bi pravilno odgajila svoje ćerke obilježiće srijedu, 13. novembar.

Istorijska drama o životu francuske kraljice Marije Antoanete čiju režiju potpisuje oskarovka Sofija Kopola zatvoriće reviju u četvrtak, 14. novembra.

Send this to a friend