Grad

Senior fest 1. oktobra u Njegoševom parku: Najstarije očekuju brojne aktivnosti i vrijedne nagrade

Na Međunarodni dan starih, 1. oktobra, u Njegoševom parku u Podgorici održaće se SENIOR FEST – festival posvećen seniorima, sa brojnim sadržajima i aktivnostima za naše najstarije sugrađane – izložbama, edukativnim predavanjima, takmičenjima, i na kraju sa velikim koncertom posvećenom seniorima – poručuju organizatori programa.

Ovo je prvi i jedini događaj ovog tipa i obima u Crnoj Gori posvećen seniorskoj populaciji.

Organizator događaja je Institut “Montenegro Education”, Portal “Penzioneri.me” u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica, Fondom PIO, resornim ministarstvima u Vladi Crne Gore, kao i društveno odgovornim kompanijama.

Veliki doprinos organizaciji dao je i Dom starih u Podgorici, koji će toga dana ugostiti, prvo na SENIOR FEST-u, a potom u svojoj zgradi, korisnike svih domova starih iz Crne Gore – iz Pljevalja, Nikšića, Bijelog Polja, Risna, kao i korisnike dnevnih centara za starije iz više crnogorskih gradova.

SENIOR FEST poziva sve seniore da se prijave za aktivno učešće u aktivnostima i takmičenjima, a obezvijeđene su i vrijedne nagrade.

Za Senior šahovski turnir mogu se prijavitti na broj telefona – 069 490 279 – Šahovski klub Dijagonale.

Za takmičenje u plesu seniori se mogu prijaviti na broj telefona – 067 224 729 – Plesni klub Jet Set.

Za pobjednike su obezbijeđene vrijedne nagrade – sedmodnevni boravak za dvije osobe u nekom od hotelskih objekata koje koristi Fond PIO, ručak za dvije osobe u Restoranu “Kod đaka”, bankovne kartice CKB banke u iznosima od 200, 100 i 50 eura, vaučeri društveno odgovornih kompanija – dodaju organizatori.

Za goste je obezbijeđeno besplatno osvježenje.

SENIOR FEST počinje u 10h, a završava koncertom KIC POP hora koji počinje u 16h.

Send this to a friend