Grad

Takmičenje za električnu i akustičnu gitaru i glas u Podgorici i Tivtu

Takmičenje za električnu i akustičnu gitaru i glas powered by The Capital Plaza biće održano 23. i 24. maja pod sloganom “Naoštri se”.

Takmičari će u podgoričkom Hard Rock Caffe-u svoje izvođačke sposobnosti odmjeriti u kategoriji Električna gitara, ili pak Akustična gitara i glas, za koje se mogu prijaviti kao solisti, ili u paru. Organizatori su pozvali zainteresovane svih uzrasta da se prijave za učešće na prvom ovakvom takmičenju u Crnoj Gori.

Učesnici su dužni da do 20. maja, na mejl adresu [email protected], pošalju prijavni list sa programom, skeniranu kopiju lične karte ili pasoša i dokaz o uplaćenoj kotizaciji.

Sve informacije o proceduri prijavljivanja, kao i prijavni list mogu se naći na zvaničnom sajtu festivala, www.guitarmontenegro.com, kao i na FB stranici i grupi Montenegro International Guitar Competition.

Za pobjednike su, uz podršku prijatelja takmičenja, pripremljene brojne nagrade. Tako će prvoplasirani u obje kategorije osvojiti Yamaha akustičnu gitaru u vrijednosti od 1.150 eura, Addario poklon paket, poklon vaučer Strings by Mail, kao i video snimanje nastupa, TV i radio promociju.

Generalni sponzor prve nagrade je Euro-Unit Montenegro. Za drugoplasiranog opredijeljen je vaučer u iznosu od 250 eura, kao i D’Addario poklon paket, koji će, uz besplatnu kotizaciju za Međunarodno takmičenja gitarista 2019. dobiti i trećeplasirani.

Gost festivala i ujedno član žirija biće Vlatko Stefanovski koji će održati koncert 23. maj u 21 sat u Atrijumu The Capital Plaza Centra.

Takmičenje za električnu i akustičnu gitaru i glas samo je jedan programski segment ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja gitarista, koji će se osim u Podgorici, održati i u Tivtu, od 25. maja do
28. maja.

Ovaj segment obuhvatiće, između ostalog, koncert i majstorske radionice jednog od najboljih klasičnih gitarista današnjice – Manuela Barueka (Kuba/SAD), koji će tom prilikom premijerno nastupiti u Crnoj Gori.

Značajan segment programa činiće nastupi i majstorske radionice Mladih zvijezda, pobjednika gitarskih takmičenja u Evropi.

Send this to a friend