Hronika

Abazović: Bez promjena u tužilaštvu nema rješenja ubistva Jovanovića; Krivokapić: Obnovili smo istragu da saznamo ko je nalogadavac

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da bez promjena u tužilastvu nema pravde u Crnoj Gori, pa ni u slučaju razrješenja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista Dan, Duška Jovanovića, dok je premijer Zdravko Krivokapić istakao da su obnovili istragu kako bi saznali ko je prije 17 godina naložio ubistvo novinara.

Abazović i Krivokapić položili su danas vijenac na mjestu gdje je prije 17 godina ubijen novinar.

“Duško Jovanović nije i neće biti mrtav dok makar jedan čovjek u našoj Crnoj Gori se bude borio za pravdu”, poručuje Abazović.

Ambicija Vlade, ističe vicepremijer, je da se razriješi ubistvo Jovanovića.

“Makar što se tiče bezbjednosti, kada bi taj slučaj riješili ja bih bio zadovoljan pa da ništa drugo se ne uradi u ovom mandatu Vlade Crne Gore. Imamo ambiciju, počeli smo neke aktivnosti, ali ja ne želim da otkrivam detalje. Mislim da ova priča može konačno dobiti svoj epilog. To zaslužuje porodica Duška Jovanovića, borci za slobodu, svi… Naša je obaveza da istinu iznesemo na vidjelo”, kazao je Abazović.

Nije direktno odgovorio na pitanje da li je Vlada formalno obnovila istragu.

“Vlada želi da ovaj slučaj vrati na dnevni red. Ja znam da prethodne garniture misle da je ovaj slučaj završen na način što je istraga rađena na pogrešan način, da nema dokaza i da će slučaj da zaumre s obzirom da godine prolaze. Mi moramo da stvari okrenemo u drugom toku, da kažemo da i dalje ima ljudi koji su spremni da svjedoče, ukažu na neke druge činjenice, da nijesu sve stvari posložene onako kako je to željeno da se prikaže, ali to je mukotrpan posao, prošlo je mnogo godina. Ali budite sigurni, budemo li došli do nekih saznanja, mi ćemo ih iznijeti u javnost, koliko god to bolno bilo za određene ljude”, ističe Abazović.

On je osudio i prijetnje Anteni M.

“Nadam se i podržavam premijera da će Vlada naći načina da ona potpomogne da se ukupan ambijent dovede u evropsku ravan gdje će medijski poslenici imati slobodu i gdje će svoje aktivnosti obavljati bez restrikcija. Osuđujem najoštrije jučerašnje događaje, sve je naelektrisano, često i mi sami doprinosimo tome”, ističe Abazović.

Krivokapić je rekao da se Vlada Crne Gore sa bolom sjeća divnog čovjeka, izuzetnog novinara, hrabrog i dostojanstvenog.

“Ubiti toga čovjeka zbog iskazane riječi je neprimjereno bilo kada, u bilo kom vremenu i u bilo kojoj državi. To nam daje za obavezu da i poslije 17 godina krenemo u istragu, koja se već jednim dijelom radi, kako bi došli do saznanja, ne ko je počinilac, nego ko je nalagodavac”, ističe Krivokapić.

Mnoga su pitanja, kaže, bila neotvorena.

“Neka nijesu čak smjela da budu ni postavljena. Ova Vlada želi da svako pitanje otvori, i ako je moguće sa dokazima zatvori”, navodi Krivokapić.

Crna Gora, poručuje, mora da krene drugimputem.

“Putem gdje će svako da odgovara, bez obzira bio predsjednik države, premijer… Mi smo svi jednaki, nema razlike u pravdi. Ona treba da bude dostupna svima, bez selektivnosti”, poručuje Krivokapić.

S.Đukanović

10

avatar
1000
9
1
0
 
9
Liberal 90tePiperimimicaPlutonKotor CG🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piperi
Gost
Piperi

Ovoj Vladi je Vučić gszda vidi se iz prilozenog, scenarija svega za ovo vrjeme.Njihovog gostovanja po srb pa na dalje.
Nikad ne će te više dobit izbore.

mimica
Gost
mimica

Mislim da su ove promejene usvojene samo zbog DF. Jer da ovo ne usvoje DF ne bi glasao ni za jedan zakon.
Tako da narod zna zasto je ovaj zakon usvojen

Pluton
Gost
Pluton

Rešiii

Kotor CG🇲🇪
Gost
Kotor CG🇲🇪

Jel ovo Direktor policije?

Arena
Gost
Arena

Neviđen svakodnevni populizam nove vlasti.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Kad ističe onaj kvarat od URE što je ostao?

Neo
Gost
Neo

Još malo i novo sudstvo, i idemo čistkaaaa 😀🇲🇪👌

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Evo ajde da skocimo i zamijenimo i to sto ti kazes dritane ali ako onda ne rijesis to sto pricas ti da podjes do spuza

slugice
Gost
slugice

Kljuc toga resenja je u vasoj rezervnoj drzavi i vaseg gazde Vucica.

Liberal 90te
Gost
Liberal 90te

Pa to ti Milasev najbolji drug. Nemoj tako.

Send this to a friend