Hronika

Abazović: Ko još vjeruje da Stanković, Katnić i Medenica mogu čuvati pravni poredak

Sa presa

Najnovija afera sa telefonskim snimkom vlasnika Atlas grupe i sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva dokaz je da državni aparat ne postoji i da su sve institucije ogrezle u korupciju i organizovani kriminal, ocijenio je to danas na pres konferenciji Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA.

“U istom danu otkriva se da Vesna Medenica nije prijavila 140.000 eura dobiti, a da je Ivica Stanković, po navodima Duška Kneževića od njega uzeo 700 – 800 hiljada. I mi treba da vjerujemo u takav pravni poredak u ove ljude koji su nosioci sudske vlasti i štite pravni poredak u zemlji. Umjesto da su juče na pres konferenciji tužilaštva sijevale ostavke, mi smo prisustvovali jednom rijalitiju, neozbiljnom odnosu i prema temi i prema građanima što državu vodi u ozbiljno stanje urušavanja svih institucija. Oni su juče od pres konferencije napravili jedan cirkus, jedan rijaliti, kome bi pozavidjela i Pink televizija”, naveo je Abazović.

On je ukazao i na paradoks “da Stanković poziva nadležne da istraže slučaj, a nadležan je on i da građani sada treba da povjeruju da će Stanković kad ustane ujutru ispred ogledala reći – jesi, kriv si, ili nisi kriv”.

“Sistem u kojem se pravda mjeri debljinom koverte ili kvadratima poklonjenih stanova ne može da se nazove demokratski ili pavedni. Ako neko misli, a ovo je poruka i kolegama iz opozicije, da se situacija može popravljati kroz ovakve institucije sistema sa izbornim zakonima koje će da aminuje Branimir Gvozdenović, sprovodi Milivoje Katnić, Ivica Stanković i Veselin Veljović a brani Vesna Medenica onda mi iz URE smatramo da ne živimo istu realnost”, poručio je Abazović.

On je ustvrdio i da je ovim najnovijim događajima još jednom pokazana ispravnost odluke da URA bojkotuje sve institucije sistema, da je ostala danas jedina partija koja bojkotuje parlament i time brani dostojanstvo građana i njihovu ulogu nosioca suvereniteta u zemlji i pravo da slobodno biraju i budu birani na izborima.

Član Predsjedništva URE Dejan Mijović poručio je stranim donatorima koji su dali milione eura u jačanju tužilaštva u Crnoj Gori da sada razmisle je li njihov novac bio svrsishodan namjeri i pozvao ih da od sada za Crnu Goru izdvajaju novac u kadrove iz svojih zemalja, kao što su to uradili u Hrvatskoj u slučaju Sanadera.

Na pitanje novinara da li URA podržava poziv pokreta “Odupri se” na nove proteste, lider Dritan Abazović je kazao da će se oni odazvati tim protestima, kao i svakom vidu pobune u Crnoj Gori (i protestu za spas Sinjajevine, i protestu prosvjetara, i protestima koji označavaju bilo koji vid borbe za prava i slobode ljudi) ali da se moraju mijenjati pristupi i načini protesta usljed novonastalih situacija i afera koje u Crnoj Gori isplivavaju gotovo svakog dana.

Abazović je poručio kolegama iz opozicije da treba da napuste institucije sistema i kazao da je bio fasciniran dijelom opozicije koji poslije “Koverte” nije htio da napusti parlament i da ne zna šta još treba da se desi da bi to uradili.

14

avatar
1000
13
1
0
 
13
O TemporaNBAVantage1111🇲🇽 EL_GordoCatania
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

KAKAV RIYALITI SVAKO MALO? MANS,URA,DEMOKRATE I ZA DESERT DF! KAO ONA SERIJA “LUD,ZBUNJEN,NORMALAN”+DUSKO KNEZEVIC “VELIKI BRAT”!XAXAXA

NBA
Gost
NBA

S’EDI DESI ,A I ZA DESI NIJESI! STA SI SMISLIO ZA SJUTRA?

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Bolje oni no ti i tebi slicni

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Kakve su oni imali veze uopste sa pravnim poredkom…Ko su oni ? Okle su snjeli ? Njihov jedini posa je da cuvaju prvu familiju

Catania
Gost
Catania

Ne znam ko im vjeruje ali ocigledno im narod vjeruje barem rezultati izbora su takvi

Danilo
Gost
Danilo

Ja sam tebi dao 1000000€
Dokazi da nisam !
Ajde jadan sjedi
Sam sebi nabijas trn u zdravu nogu
Udruzi se sa df !

YYYY
Gost
YYYY

Ovaj Knežević ih još čuva, nada se da će ga primiti nazad u društvo lopova. Jedina šansa i nada nam je da se spasimo ako se oni između sebe “pokolju”. Ima, ima on još dosta da kaže…vrijeme je da krene 🙂

Fileopg
Gost
Fileopg

Pazi logike uzme laži i obmane odbjeglog kriminalca i sa njima se poštaplje, kao dokazanim istinama, u svojim bedastim konstrukcijama…Za svakog se može takve konstrukcije iskonstruisati a onda se sa njima poštapajući praviti nove…Žalosno čim se bavi političar koji za sebe drži da je ozbiljan i ima namjeru da vodi ozbiljnu politiku…

Neizvjesnost
Gost
Neizvjesnost

Ko još vjeruje da nijesmo odmakli dalje od plemenskog saveza,nepotizam je u svaku kuću a ne u državi…

Sofronije
Gost
Sofronije

Ja mislim da Miša klempa i Mirko fataljiz još vjeruju u njih

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Veruju NEPISMENI proveri koliki je % nepismenih to je udarno biračko telo dps-a….pred izbore su u 4h na startnim pozicijama da daju glas milu i bratiji neko za 10-20 eura neko iz neznanja

mina
Gost
mina

Ko vjerije?Niko,osim oni sami.Ali,poceli su i oni da sumnjaju u svoje postenje,nakon sto su ih ofirali MANS i bivsi prijatelj i sponzor,Dusko iz Londona.

Rajko M.
Gost
Rajko M.

Najbolji i najpametniji politicar. Dritane samo napred.

O Tempora
Gost
O Tempora

Rakune, kućo, jesi li ti provjerio to što si napisao? Ili onako? O tempora, o mores!

Send this to a friend