Hronika

Advokat Đukanović: Nijednog dokaza protiv Duška Kneževića nema

Duško Knežević

Najveće do sada dostignuće tužilaštva u krivičnim postupcima protiv Duška Kneževića jeste zaključenje nezakonitog sporazuma sa Đorđem Đurđićem na šest mjeseci kućnog zatvora i 2000 eura novčane kazne, saopštio je advokat Zdravko Đukanović, u ime odbrane predsjednika Atlas Grupe.

“Odbrana naglašava da nema uslova za vođenje postupka finansijske istrage protiv Kneževića, imajući u vidu odredbe zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, koji je objavljen u Službenom listuod 09.10.2015. godine. Prvi razlog za pokretanje ove istrage jeste okolnost da je Knežević pokrenuo veliki broj krivičnih postupaka u kojima je za više krivičnih djela osumnjičen sam vrh izvršne vlasti. Drugi razlog za vođenje finansijske istrage od strane SDT u Podgorici jeste okolnost da u dosadašnjem toku krivičnih postupaka protiv Kneževića tužilaštvo nije utvrdilo nijednu pravno relevantnu činjenicu koja bi Kneževića teretila za bilo koje krivično djelo, pa ovakvo postupanje ukazuje na nervozu tužilaštva i samog vrha izvršne vlasti”, izjavio je Đukanović.

Odbrana je do sada podnijela devet krivičnih prijava i dopuna krivičnih prijava SDT u Podgorici, a tužilaštvo za šest mjeseci nije izvelo niti jedan dokaz, kako bi provjerilo navode iz prijava.

“Kada je riječ o finansijskim istragama u skladu sa  Zakonom o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić je na pogrešnoj adresi. Knežević je svoj kapital stekao regularnim i zakonitim poslovima u  Srbiji i Crnoj Gori. Odbrana je uvjerena da glavni Specijalni tužilac odlično zna da je na pogrešnoj adresi i da mu je poznato koje su prave adrese za finansijske istrage”, rekao je Đukanović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Neka ne brine dk….sindja je u cg ….

Send this to a friend